Cum se vede decizia lui Iohannis după 48 de ore

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

A curs multă cerneală de la decizia președintelui Klaus Iohannis de a semna revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Dezamăgiți și abandonați după această veste au fost chiar susținătorii președintelui. Unii dintre ei, cei radicali, au ajuns să-i ironizeze pe ceilalți, mai moderați – vuvuzelele președintelui, lingușitorii, și câte și mai câte s-au spus în cele 48 de ore câte s-au scurs de atunci. Mă număr printre cei care accept opiniile celorlalți jurnaliști, iar o dezbatere cu argumente îmi face plăcere oricând. Sigur, excepție fac jurnaliștii care duc de ani buni campanii de dezinformare și de manipulare ordinare, cei care păcălesc oamenii contra cost, cei care azi sunt de dreapta, mâine sunt de stânga fără niciun motiv, cei care oricum nu se mai pot numi jurnaliști. Oricum, dar nu jurnaliști. Cu aceia sunt și eu necruțătoare. În rest, este foarte bine să existe jurnaliști cu afinități de stânga, de dreapta, de centru etc.

 

A greșit președintele pe fond sau doar modalitatea pe care a ales-o să comunice decizia a fost una nefericită?

Suntem un popor pasional, tratăm totul la extreme, totul sau nimic, trecem ușor de la dragoste la ură. Nici jurnaliștii nu fac excepție.

La rece, analizând decizia lui Klaus Iohannis pot spune că:

1. S-a spus că președintele a semnat actul de revocare temându-se de o eventuală suspendare, cu care Dragnea îl amenințase cu doar câteva zile înainte. Cred că este total greșită această argumentație și doar din simplul motiv că o eventuală suspendare l-ar propulsa pe Klaus Iohannis la o distanță considerabilă de orice alt candidat la alegerile prezidențiale de anul viitor. Iar apoi, președintele a declarat de mai multe ori că nu se teme de suspendare. Nu am niciun motiv să nu-l cred.

2. S-a spus că ar avea legătură cu faptul că Dragnea l-a amenințat cu Fiscul. Nici asta nu cred, mai ales că procesul privind casa din Sibiu este încă pe rol, deci fiscul nu are ce executa. Și sunt convinsă că în momentul în care va exista o decizie definitivă, Klaus Iohannis o va respecta.

3. Mi se pare o bazaconie fără margini și acuzația că Iohannis ar fi negociat cu Dragnea sau cu Tăriceanu plecarea lui Kovesi.

4. Iar despre un troc revocarea lui Kovesi – legea offshore, iar mi se pare o teorie abracadabrantă.

Unde a greșit președintele:

1. Președintele trebuia să-și asume decizia și să o explice populației, așa cum a făcut-o două zile mai târziu de la Bruxelles.

2. Președintele trebuia să asigure populația, să ofere garanții,  că lupta împotriva corupției va continua și să evidențieze rolul șefei DNA în această luptă.

3. Să explice cetățenilor că respectarea Constituției nu este opțională, chiar dacă în acest caz este vorba despre o decizie a CCR luată la limită

4. Să nu lase nelămurite chestiunile bizare apărute în relațiile dintre instituții– rolul CSM, relația președinte- ministrul justiției.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel