Cum se mai ia permisul pe șpagă în România: Un candidat fals șoptea răspunsurile corecte

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un candidat fals le șoptea celorlalți răspunsurile corecte în timpul examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere. Se întâmpla în Brașov, unde polițiștii au reținut șase persoane implicate. 

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, polițiștii au făcut miercuri șase percheziții domiciliare la imobilele unor persoane fizice și societăți, 5 în județul Brașov și una în județul Galați. În urma acestora, 14 persoane au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Din materialul de urmărire penală, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi pentru ca ulterior acestui să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice era prezent un candidat fals, înscris legal, care în timpul examenului le comunica celorlalți candidați răspunsurile corecte.

Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2500 - 5000 de euro pentru fiecare permis obținut.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumparare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

Șase suspecți au fost reținut pentru 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel