Cum prepari carnea de pui în stil roman. Cea mai apetisantă rețetă cu piept de pui

Cea mai apetisantă rețetă cu piept de pui
Cea mai apetisantă rețetă cu piept de pui

Rețeta de pui în stil roman este una dintre cele mai apreciate feluri pe bază de carne. Se face ușor și are un gust divin.

Iată de ce ai nevoie pentru rețeta în stil de pui roman.

4 bucăți piept de pui si 2 aripioare

 1 ardei gras roșu

1 ardei galben

90 g prosciutto

3 căței de usturoi pisați

200 g roșii tocate

130 ml vin alb

150 ml supă de pui

ulei de măsline

2 linguri capere o mână de pătrunjel sare, piper, oregano, cimbru

Cum prepari mâncarea de pui în stil roman

 

Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l la prăjit în ulei încins, până se rumenește ușor pe toate părțile. Scoate-l pe o farfurie.

În aceeași tigaie, pune la călit ardeii tăiați în prealabil și prosciutto-ul, tăiat și el. Lasă la călit aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul, amestecă ușor. Mai lasă pe foc 1 minut. Pune roșiile, vinul și restul de condimente. Apoi, amestecă energic în tigaie.

Adaugă și carnea peste ingredientele din tigaie, supa de pui. Amestecă, micșorează focul, pune capacul și lasă la fiert până se pătrunde puiul (15-20 de minute).

Caperele și pătrunjelul proaspăt se adaugă  chiar  înainte de servire.

Rețeta propusă de noi îi aparține cunoscutei Giada Pamela De Laurentiis, bucătar-șef, scriitor italian. A fost gazda Giada at Home a Food Network. De asemenea, apare în mod regulat ca colaborator și co-gazdă invitată la NBC Today. De Laurentiis este fondatorul afacerii de catering GDL Foods 

De ce este bine să consumi carne de pui 

 

Indiferent cum o prepari, în supă, în mâncare grăta, carnea de pui este benefică pentru organism.  Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de pui reprezintă ingredientul cheie al unei reţete.

În rândurile de mai jos îţi vom detalia câteva beneficii pe care le are carnea de pui pentru organism.

În timpul romanilor,  carnea a fost în trecut considerată un privilegiu al persoanelor înstărite şi era consumată adesea doar în ocazii speciale, la mese festive. Astăzi, carnea de pui este nelipsită din meniul zilnic.


Alături de alte alimente, carnea este principala sursă de proteine, deoarece conţine:

toţi aminoacizii esenţiali;

vitamine (B şi D),

minerale (fier, zinc, seleniu, crom şi cupru),

grăsimi.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

 

 

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy