Cum ne întoarce tovarășul Dragnea în anii 50

De unde se inspiră tovarășul Dragnea când face legi.

De câteva luni de zile merg frecvent la CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității) pentru a studia dosare vechi, din anii 50. Nu am găsit până acum nicio persoană care să nu fi fost acuzată pentru „manifestări dușmănoase la adresa regimului din republica Populară/Socialistă România“, de către Securitate. Și, evident, după o asemenea constatare, urmau pedepsele – care la pușcărie, care concediat, marginalizat, urmărit de o armată de securiști, amenințat, interogat.

Când am aflat că tovarășul Liviu Dragnea promite o lege prin care să-I pedepsească pe cei care defăimează țara, mi-am amintit de dosarele de la CNSAS.

Din dosarele de la CNSAS am aflat că mulți, foarte mulți intelectuali au făcut compromisuri, s-au dat cu regimul opresiv pentru beneficii, dar și că mulți, foarte mulți au rămas demni, continuând să “defăimeze țara” și suportând repersursiunile instituțiilor statului totalitar.

De altfel, așa poți să-I deosebești din prima secundă pe cei corecți, patrioți, drepți, unii adevărați eroi. Sunt aceia care “defăimau țara”. Pe ceilalți, cei care au renunțat la principii și demnitate pentru a se integra în rândul tovarășilor, din capul locului înțelegi că au făcut pact cu Diavolul.

Prin absurd, dacă legea antidefăimare a lui Dragnea ar fi votată, peste 50 – 70 - 100 de ani, generațiile viitoare, care vor studia ce se întâmplă acum în țară, vor ști din capul locului cine suntem noi, și cine sunt ei, cei care distrug această țară.

Un lucru este cert, legea antidefăimare va scoate în stradă nu doar românii din țară, ci și românii de pretutindeni, dornici să se întoarcă într-o țară liberă și democratică. Dacă în urmă cu 70 de ani, comuniștii au fost aduși de tancurile sovietice, azi vor să pună mâna pe țară cu ajutorul poporului PSD-ist, mulți dintre ei, săraci, amărățI, fără cunoștiințe.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy