Cum funcționează "țeapa" cu creditul online. Zeci de ROMÂNI lăsați fără bani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

25.000 de Euro în câteva minute, online. Un român a contactat unul dintre miile de „agenții“ de vânzări de credite care se tot infiltrează pe grupurile de Facebook, oferind împrumuturi mari, cu dobânzi mici. Iată ce se află de fapt în spatele acestor oferte imbatabile.

George I. spune că a intrat în contact cu unul dintre „vânzătorii“ de credite. Pentru 25.000 de euro pe care s-a prefăcut că ar fi interesat să îi împrumute, dobânda  pe 10 ani era una extrem de atractivă: dar 2% pe an. Concret, după 10 ani ar fi rambursat doar 27.604 euro, adică o dobândă totală de 2.604 euro în doar 10 ani, care, dacă s-ar fi dovedit reală, ar fi fost cea mai mică din România. Acesta ar fi trebuit să fie primul indiciu că ceva nu este în regulă...

Creditul i-a fost aprobat în mai puțin de 2 ore, după ce a furnizat „ofițerului de credite“ un buletin fals. Imediat a primit și „contractul de credit“ numai că, surpriză, în calitate de debitor se angaja să achite o garanție... Ei bine AICI, spune el, este toată escrocheria, lucru confirmat chiar de un notar real, al cărui nume a fost utilizat în zeci de astfel de contracte fictive în ultimele luni...

2. -imagine fara descriere- (contract_credit_facebook.png)

„scuturată de 1400 de euro de acești escroci“

 


„Am văzut comentarii postate cu escroci cu oferte care mai de care mai pompoase. (...) Cea mai tare mi s-a părut asta cu dăm între 5000 și 500.000 de euro cu dobânda 2% pe an. Mă întreb. Oare există vreo persoană care a căzut în plasa acestor scursuri? Oare chiar atât de naivi ne cred borâturile astea?  Va dați seama că pentru ei a trimite 1000 de comentarii copy/paște nu costă nimic. Din alea 1000 dacă 5 cad în plasa, au făcut 1000- 1500 fără să ridice un deget.

Ieri am luat un număr la întâmplare din sutele de comentarii și le-am trimis mesaj să văd ce se întâmplă. Mi s-a aprobat creditul cu o ușurință incredibilă, 25.000 euro. Mi-a trebuit doar buletinul“, a scris George pe un grup de Facebook, dorind să vină în sprijinul altor cetățeni care ar putea cădea în plasă escrocilor.

„Chiar acum am văzut o postare cum o doamna a fost scuturată de 1400 de euro de acești escroci. Folosesc chiar numele real al unui notar.  Am căutat acel notar pe internet, l-am găsit, l-am sunat și nu a fost mirat deloc. Mi-a spus că în ultimele 2 luni a primit zeci de telefoane de la păgubiți și a fost de vreo 10 ori la poliție. În concluzie  cred că sunt foarte mulți păgubiți și de asta doresc să fie distribuită această postare că măcar pe viitor lumea să știe“, mai spune acesta. 

3. -imagine fara descriere- (cntract.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel