Cum ar fi obținut „locotenenții” clanului Cămătaru peste 600.000 de euro de la victime

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Peste 600 de mii de euro ar fi obținut prin șantaj și violență o grupare formată din 16 bărbaţi considerați de anchetatori, „locotenenții” clanului Cămătaru.

Angajați agenți de pază în mai multe săli de jocuri de noroc din zona Capitalei, suspecții le ofereau împrumuturi cu dobândă mare jucătorilor, apoi recuperau sumele prin bătăi și amenințări. Unele datorii erau inventate și cerute abuziv de membrii clanului, spun tot polițiștii.

Cei 16 bărbaţi, membri ai clanului Cămătaru, au fost aduşi încătuşaţi după mai multe percheziţii organizate în Bucureşti, Ilfov şi Prahova. Unul dintre ei este Marian Sârbu, zis şi Box. El ar fi, spun anchetatorii, bodyguardul lui Nuțu Cămătaru şi ar fi reuşit prin ameninţări şi bătăi să recupereze sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de euro.

Alţi trei bărbaţi porecliţi Aticu, Spac şi Şobi. Consideraţi de anchetatori locotenenţi ai Clanului Cămătaru, erau agenţi de pază în mai multe cazinouri.

 

Suspecţii sunt bănuiţi de şantaj, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat

 

Astfel, suspecţii ar fi intervenit în mai multe litigii pe care societăţile respective le aveau cu diverse persoane fizice sau juridice. Anchetatorii spun că ar fi mers să îi amenințe și să îi bată pe datornici şi ar fi adunat 600 de mii de euro. O parte din bani, datorii reale, restul, datorii fictive, inventate.

„Clienţii, de obicei când pierd o sumă de bani, încearcă să se împrumute pentru că au dorinţa de a recupera suma de bani pierdută şi atunci dacă nu e lângă el un amic care să-i dea suma respectivă, intervine un cămătar care îi solicită ceasul sau cheia de la maşină şi îi dă bani clientului mai mulţi decât poate să plătească”, susține Sorin Constantinescu, expert în jocuri de noroc, potrivit Știrile PRO TV.

Printre cei aduşi la audieri se numără şi doi poliţişti de la Brigada Rutieră, bănuiţi că ar avea legături cu membrii clanului. Anul trecut, unul dintre suspecţi l-ar fi rugat pe un agent de la circulaţie să intervină în favoarea unui alt membru, care urma să rămână fără permis de conducere. Atât el, cât şi colegul care a intervenit sunt cercetaţi de anchetatori.

„Cu privire la poliţiştii care nu îşi respectă jurământul de credinţă, uniforma şi onoarea de poliţist, vă asigur că nu avem nici o toleranță. Cei care vor greşi vor suporta consecinţele legii”, spune Bogdan Berechet, șeful Poliţiei Capitalei.

Suspecţii sunt bănuiţi de şantaj, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel