Cum a reuşit criminalul să aducă fetele în Casa Groazei. Un fost șef de la Omoruri EXPLICĂ

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Lucian Guran, fost şef al Serviciului Omoruri, a explicat care ar fi ipotezele prin care ucigaşul de la Caracal şi-a racolat şi transportat victimele la locuinţa sa. Specialistul spune că cea mai probabilă variantă este cea prin care le-a ameninţat şi, sub această presiune, le-a adus în locuinţă.

Potrivit lui Lucian Guran, fost şef al Serviciului Omoruri, de regulă, în asemenea cazuri, ucigaşii în serie acţionează singuri.

„Din cazurile care s-au întâmplat în România, inclusiv cazul Râmaru, aceştia acţionau singuri. În cazul de la Caracal este puţin probabil ca cineva să fi ştiut de aceste crime, mai ales că locuia singur. Zona în care se află casa lui este una mai retrasă, şi care permite să se întâmple astfel de incidente, fără ca alte persoane să-şi dea seama", spune Guran.

Gheorghe Dincă practica, aşa cum spun anchetorii, taximetria de ocazie, şi aşa a reuşit să intre în contact cu victimele sale.

Guran arată o ipoteză care i-ar fi permis bărbatului, fără să fie văzut, să intre cu victimele sale în locuinţa sa.

„De exemplu, în cazul unui alt criminal celebru, Pascu Nicolae, tot taximetrist de ocazie, victimele erau luate în maşină, iar acolo, uşile de pe partea pasagerului aveau o modificare, adică nu se mai deschideau, fiind înlăturate manetele de deschidere. Al doilea mod prin care criminalii în serie îşi imobilizează victimele este prin ameninţare, fiind folosit un obiect tăietor sau înţepător. În ceea ce priveşte cazul de la Caracal nu putem emite decât ipoteze, dar presupun că este vorba de o ameninţare, ori una psihică, ori cu un obiect. Ar mai putea fi şi varianta prin care le-a servit ceva de băut cu un somnifer sau altceva, după ce le-a ridicat de pe stradă, şi apoi a reuşit să le introducă în locuinţă, dar acestea sunt doar supoziţii", spune Guran.

Potrivit sursei citate, este exclus ca Dincă să fi folosit forţa în stradă.

„În niciun caz nu le-a lovit în stradă şi nu le-a introdus cu forţa în maşină, pentru că exista posibilitatea să fie observat. El îşi cunoaşte foarte bine zona, a acţionat şi în funcţie de preocupările şi de programul vecinilor, astfel încât să nu fie văzut intrând cu victimele în casă", spune Guran.

În ceea ce priveşte faptul că Dincă şi-a recunoscut fapele, fostul şef de la Omoruri spune că aşa se întâmplă de obicei.

„Aşa se întâmplă de obicei, în primă fază neagă, apoi pus în faţa probelor, recunoaşte. Acum este de datoria anchetatorilor să strângă toate probele, să vadă dacă mai sunt şi alte victime. În general, aceste crime apar după ce mobilul faptei este violul, iar la unii criminali poate fi vorba şi de un mobil suplimentar, cum este jaful", a explicat  chestorul Lucian Guran, fost şef al Serviciului Omoruri şi fostul şef al Poliţiei Capitalei.

Potrivit acestuia, după modul cum a acţionat, Gherghe Dincă a avut discernământ în momentul în care a comis crimele.

„Mi-e greu să spun că ar putea scăpa de condamnare pe viaţă, pentru că, după părerea mea, chiar dacă nu am date din dosar, prin modul cum a acţionat denotă totuşi că are discernământ. Că are şi unele probleme, nu este exclus, dar astea vor fi identificate de către medicii legişti, cu ocazia expetizei medico-psihiatrice", mai spune fostul şef de la Omoruri, conform Medifax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel