Cum a ajutat un ROMÂN 300 de migranţi să intre ILEGAL în Marea Britanie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

300 de migranţi, majoritatea kurzi şi iranieni, au ajuns ilegal în Marea Britanie în ultimii doi ani cu ajutorul unui grup infracţional condus şi de către un român.

Miercuri, procurorii DIICOT au descins la 18 adrese din Cluj şi Alba pentru destructurarea reţelei în baza unui mandat european de anchetă emis de autorităţile franceze, anunță Știrile PRO TV.

Un roman, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost cel care coordona operaţiunile pe teritoriul României. El recruta migranţi, primea bani de la ei şi organiza transportul acestora către Marea Britanie.

Pentru că e vorba de sute de oameni care aveau ca destinaţie Londra, romanul ar fi cooptat în afacere şoferi de TIR-uri. Aceştia aveau două rute, fie tranzitau Franţa, fie Belgia şi Olanda, ca să ajungă pe insulă.

Din acel punct intervenea un alt traficant de migranţi. Un cetăţean de origine kurdă care se ocupă pe teritoriul Marii Britanii de cei care ajungeau acolo ilegal.

Întregul grup infracţional avea 60 de membri, iar reţeaua ar fi câştigat, în decursul operaţiunilor, aproape jumătate de milion de euro.

Procurorii au descins acasă la 10 persoane din Alba şi Cluj, toate suspectate că ar face parte din această reţea. Cu toţii sunt acuzaţi de trafic de migranţi şi spălare de bani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel