Cu ce propuneri va merge Dan Barna la consultările de la Cotroceni: "Asta vom face mâine!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Dan Barna a afirmat că USR va merge la consultările de la Cotroceni de vineri cu pactul pentru alegeri anticipate. El a susținut că îi va cere președintelui Klaus Iohannis să își asume rolul de mediator și mandatul pe care îl are conform Constituției.

„Mâine la Cotroceni am înțeles din mesajul președintelui Iohannis că este o rundă de consultări la care va pune în dezbatere subiectul alegerilor anticipate și ne bucurăm mult ca după ce USR vorbește de un an și jumătate despre anticipate astăzi domnul președinte vorbește de anticipate. Există posibilitatea ca prin implicarea președintelui să construim scenariu prin care să ajungem la alegeri anticipate. Asta vom face mâine. Vom merge cu acel pact pentru anticipate și vom solicita președintelui să își asume rolul de mediator și mandatul pe care îl are conform Constituției, să intrăm într-o logică de anticipate cu doi premieri formali respinși, apoi următorul președinte să poată dizolva Parlamentul și la un univers de februarie, martie am putea avea alegeri anticipate”, a spus Dan Barna, la Digi24, citat de Mediafax.

Administrația Prezidențială a anunțat calendarul consultărilor de vineri, de la Palatul Cotroceni pentru formarea unui nou guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel