Cu ce „avere” venea în dubă un șofer român din Elveția în Germania - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cu ce „avere” venea în dubă un șofer român din Elveția în Germania - FOTO captură 20min.ch
Cu ce „avere” venea în dubă un șofer român din Elveția în Germania - FOTO captură 20min.ch

Vameșii germani din Lindau au descoperit mai multe bunuri pe care un șofer român încerca să le introducă ilegal din Elveția în Germania.

Lista lucrurilor descoperite îm duba șoferului român este lungă: 16 șurubelnițe, 17 încărcătoare cu 37 de baterii precum și 18 litri de șampanie și 10 kilograme de cafea din Elveția. Vameșii germani de la o unitate de control din Friedrichshafen au descoperit aceste mărfuri, care nu au fost declarate la intrarea în Uniunea Europeană.

Șoferul român, în vârstă de 43 de ani, va trebui să plătească taxe de peste 1.500 de franci și să răspundă pentru acțiunile sale în contextul procesului fiscal penal.

Potrivit presei din Germania, unele dintre bunuri au fost ridicate pentru că românul nu a putut plăti amenda în timpul verificării.

2. -imagine fara descriere- (cu-ce-avere-venea-in-duba-un-sofer-roman-din-elvetia-in-germania---foto-2.jpg)

 

Franța. Amendă fără precedent primită de un șofer român de TIR: Ce au găsit vameșii în camionul lui

 

Un șofer român de TIR s-a prezentat, ieri, la tribunalul din Avesnes-sur-Helpe, Franța, fiind acuzat că a transportat zece tone de țigări contrafăcute. El a fost condamnat la un an de închisoare și la o amendă fără precedent, de 5.249.790 de euro. Camionul și marfa i-au fost confiscate.

Pe 8 februarie, la Avesnes-sur-Helpe, regiunea Nord-Pas de Calais din Franța, vameșii au verificat încărcătura unui șofer român de TIR. Ei au descoperit pe 26 de paleți echivalentul a zece tone de țigări contrafăcute. Ieri, șoferul român, în vârstă de 40 de ani, cu o experiență de 14 ani în transport internațional, a fost invitat să dea explicații în fața instanței din Avesnes.

Vameșii au mai descoperit și trei telefoane, dintre care s-a dovedit că unul servea drept router pentru a înșela vigilența releelor ​​telefonice. În vehiculul său lipseau anumite documente de transport reglementare. În ceea ce privește sosirea în Franța a persoanei în cauză, s-a pus problema unui bilet de avion plătit de un angajator al cărui șofer nu a putut spune numele. Ar fi plecat din Republica Moldova cu o sosire la Düsseldorf unde ar fi intrat în posesia camionul său. Ar fi făcut o călătorie la Anvers, regiunea Flandra din Belgia, pentru a se ocupa de o remorcă „sigilată” și apoi a luat drumul spre Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel