EXCLUSIV  Cu cât au crescut de fapt prețurile la cazare în Grecia? Dan Drăgan: "Sunt multe voci care nu se pricep"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum sunt prețurile la cazare în Grecia în acest an (Sursa foto: Forum Thassos)
Cum sunt prețurile la cazare în Grecia în acest an (Sursa foto: Forum Thassos)

Dan Adrian Drăgan, un român stabilit în insula Thassos, a dezvăluit, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora, cu cât au crescut prețurile la cazare în acest an, în Grecia.

În fiecare an, principala dilemă a unora dintre turiștii români care plănuiesc să plece în Grecia o reprezintă creșterea prețurilor din această țară, comparativ cu anul anterior. Dan Adrian Drăgan, reprezentantul Forum Grecia, care locuiește de câțiva ani în insula Thassos, a vorbit în emisiunea Departe de România și prețurile la cazare în Grecia, în 2023.    

"În 2019, să spunem că am avut un anumit plafon raport calitate-preț ok pentru Grecia, asta a fost în 2022 21. Prețurile nu au crescut pentru că proprietarii greci nu știau exact ce o să se întâmple. Au vrut totuși să aibă turiști. Au avut foarte puțini turiști, dar nu au crescut prețurile, ba chiar au redus și nu au vrut să aibă aceleași venituri, cu mai puțini turiști. Anul trecut am văzut un număr foarte mare de turiști. Am văzut de asemenea, odată cu începerea războiului, faptul că a crescut prețul la carburant, la energie electrică, iar în ultimul an a crescut prețul la absolut orice, peste tot. Și atunci cine nu a apucat anul trecut să-și echilibreze prețurile la noile creșteri de prețuri pe care le resimțim oriunde, peste tot, anul ăsta le-au crescut", spune Dan Drăgan.

Cu cât au crescut, de fapt, prețurile la cazare în Grecia

 

"Nu pot să vă spun că le-au crescut cu 50% cum spuneau niște voci care nu se pricep zilele trecute la acest lucru. Pot să vă spun doar că au crescut cu 5 euro, cu 10 euro în funcție de loc, de perioadă, de câte nopți rezervă fiecare. Mai contează dacă cazările respective au făcut ceva modificări în ultimii ani. Am văzut, de exemplu, o comparație: 'domne, Thassos s-a scumpit. Păi când mergeam eu acum 15 ani era 30 euro cazarea și acum îmi cer 130 euro'. Păi da, dar după 15 ani el nu mai are aceleași cheltuieli și nu mai are aceeași cameră. A schimbat mobila, a schimbat nu știu, detergentul, a schimbat cearceafurile, canapeaua, salteaua, perna. A schimbat o grămadă de lucruri.

Nu poate să ceară după 15 ani de evoluție același preț ca atunci, că înseamnă că închide. E normal să existe modificări de prețuri, cum de asemenea este normal ca prețurile în iulie și august să fie mai mari pentru că cererea este foarte mare", mai spune reprezentantul Forum Grecia.

Dan Drăgan recomandă turiștilor să vină în Thassos și în iunie sau septembrie

 

"Cine vrea să vadă aceeași Grecie cu o vreme poate mai ușor de suportat, poate să vină și în iunie. Poate să vină și în septembrie. Sezonul nu este doar două luni. Mâncarea e la fel de bună, peisajele sunt la fel de frumoase, ba chiar în anumite destinații culoarea apei are nuanțe mult mai aprinse și mult mai plăcute decât vara în extrasezon. Foarte multe insule sunt mult mai verzi și mai frumoase în afara sezonului, pentru că vara vegetație se usucă", conchide Drăgan.

Vezi emisiunea integrală în care Dan Adrian Drăgan vorbește despre prețurile din acest an din Grecia și nu numai.

 

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel