CTP, după cazul din Timişoara: „Am evoluat ne-am ridicat în ochii autorităţilor, suntem un soi de şobolani”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

„Nu avem lege”, aceasta este scuza perfectă a autorităţilor, a spus la Digi24 Cristian Tudor Popescu care a analizat modul în care instituţiile statului au acţionat în ultimele luni în cazurile de la Timişoara, Caracal, Brazi, Băicoi.

Toate aceste tragedii au în comun dispreţul autorităţilor faţă de oameni: „Acestor autorităţi, în mod real, puţin le pasă de fiinţele omeneşti", a spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu pot decât să încep cu un banc negru de dinainte de 1989, când Ceauşescu le-a dat un interviu jurnaliştilor străini şi le-a spus:. Un jurnalist întreabă:

Autorităţile din Timiş nu au încercat cu cianură, ci cu fosfură. Şi au reuşit. Vina e 100% a autorităţilor", a conchis gazetarul.

 

CTP: „Nu avem lege, aşa cum au făcut cei de la Brazi, de la Caracal”

 

El a comentat declaraţiile date marţi la prânz de reprezentanţii instituţiilor implicate în gestionarea cazului de la Timişoara: „Ce spune colecţia de indivizi şi individe, reprezentanţi ai organizaţiilor de stat de acolo, responsabile cică? Principala grijă a tuturor a fost să se scoată nevinovaţi.

Mi-afoarte mult verbul folosit de insul de la Ambulanţă:,.

Cum poţi folosi verbul acesta?

Încă ceva dinainte de 1989, când tovarăşa de muncă şi luptă a lui Nicolae Ceauşescu, Elena, spunea despre români:.

Acum, am evoluat ne-am ridicat în ochii autorităţilor, suntem un soi de şobolani.

Problema principală a tuturor acestor cazuri - de la Brazi, Băicoi, Timişoara, Caracal - toate au în comun dispreţul faţă de om. Acestor autorităţi, în mod real, puţin le pasă de fiinţele omeneşti.

Prima grijă e să spună: nu avem lege, aşa cum au făcut cei de la Brazi, de la Caracal. Şi asta consideră că îi scoate din cauză. Nu am văzut pe cineva care să fie judecat şi condamnat în ţara asta pentru că a încălcat legea ca să salveze vieţile unor oameni, ca să mă duc şi eu cu el la puşcărie", a declarat Cristian Tudor Popescu.

 

CTP, despre ursul lovit în Harghita

 

Gazetarul a vorbit şi despre o altă problemă care se evidenţiază când pui cap la cap toate aceste tragedii: necunoaşterea legii. Gazetarul a exemplificat, făcând referire la cazul ursului lovit sâmbătă, în Harghita, şi care a agonizat pe marginea drumului 18 ore, deşi pe lângă el au trecut sute sau chiar mii de oameni cu maşini. „Ca să nu mai vorbesc de autorităţi, care l-au privegheat cum moare.. S-a dovedit că nu există nicio lege care să le interzică, dar de ce să aibă ei probleme?. Când ai o astfel de atitudine e de mirare că îi consideri pe oameni şobolani, ca autoritate?".

Gazetarul a subliniat că nu se ştie cine este şoferul care a lovit ursul.

Cristian Tudor Popescu a conchis că motivul pentru care autorităţile nu vor băga niciodată în seamă oamenii este legat de salariile mărite ale bugetarilor: „Aceşti oameni sunt criminali de stat.

Un motiv pentru care nu vor băga niciodată în seamă oamenii, toţi ăştia au salariile mărite la grămadă de guvernul PSD. Sunt bugetari şi li s-au mărit salariile pentru că sunt bugetari. Atunci, ce să le pese?

Toţi îşi pun nădejdea că lucrurile vor fi tergiversate. Unii dintre ei falsifică măsurători, cei de la Băicoi. Sunt dispuşi la orice mârşăvie, să ne dea dovadă de oricâtă inumanitate şi dispreţ faţă de oameni pentru că statul îi protejează. Statul român nu protejează cetăţenii români, ci angajaţii. Asta e prima lui funcţie", a explicat gazetarul, la Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel