CTP: Aţi auzit ceva de la Iohannis în privinţa lui Kovesi?

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian Tudor Popescu a comentat lipsa de reacţie a Cotroceniului din aceste zile, când Laura Codruţa Kovcesi a fost în atenţia Europei.

"Cred că indiferent de toate amănuntele, procesul de aici din ţară a lui Kovesi deschis de secţia specială, de ceea ce s-a discutat acolo la comisia LIBE, de toate combinaţiile, deci toată povestea asta, pentru simplul cetăţean, cred că nu are cum să fie clară o imagine: un om, o femeie singură şi de partea cealaltă o haită, dacă nu o hoardă împotriva ei. Asta e imaginea, restul sunt amănunte." a declarat jurnalistul pentru Digi24.

 

CTP: "De la Iohannis aţi auzit ceva?"

 

În tot acest timp cât Laura Codruţa Kovesi s-a luptat de una singură cu valul de atacuri din aprtea puterii, oamenii care ar fi putut să o ajute, nu au făcut-o, a punctat Cristian Tudor Popescu.

"Şi când spun că doamna Kovesi a fost singură, înţeleg chiar singură pentru că anumite persoane care ar fi putut să o ajute, nu au făcut-o. (...) Discursul la nivel european a fost ,,puterea, conducerea României, împotriva doamnei Kovesi. România, împotriva doamnei Kovesi. Cine ar fi putut să spargă această imagine? Domnul Iohannis a făcut mai puţin decât Dragnea în direcţia asta. Măcar Dragnea a zis "I don`t speak english". Dar măcar a transmis ceva. De la domnul Iohannis aţi auzit ceva? (...) Iohannis ar fi putut să trimită un mandat ambasadoarei României la Consiliul European, doamna Odobescu, care a votat împtoriva doamnei Kovesi. Ar fi putut în calitate de şef al politicii externe". a mai declarat Cristian Tudor Popescu pentru aceeaşi televiziune.

 

"A felicitat-o şi pe Simona Halep"

 

"Putea sa vorbească domnul Iohannis, să iasă şi să spună ceva. S-a pronunţat în legătură cu Simona Halep. Îmi amintesc că a felicitat-o atunci cu Roland Garros. De doamna Kovesi nu a zis nimic. Vreau să vă spun că pe mine nu mă miră lucrul ăsta. (..) Atunci, în acele zile în care se aştepta decizia preşedintelui după ce CCR îi dăduse ordin, practic, preşedintelui să o execute pe doamna Kovesi, în acele zile, domnul preşedinte i-a cerut doamnei Kovesi să îşi dea demisia. De ce? Ca să nu piardă dânsul nişte capital de imagine. (...) I-a oferit un post de consilier la Cotroceni. (...) Domnul IOhannis nu s-a dat de ceasul morţii, după cum nu se dă nici acum în sprijninul doamnei Kovesi şi acesta, după parerea mea, e un lucru foarte rău pentru că,  fără să vrea, Kovesi a ajuns un simbol la nivel european",a  conchis Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel