Crochete cu orez și spanac. Ideale pentru un prânz ușor sau de luat la pachet la serviciu și la școală. Notează rețeta!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Crochete cu orez și spanac. Ideale pentru un prânz ușor sau de luat la pachet la serviciu și la școală. Notează rețeta! FOTO: captură video YouTube @Cocina con Sabi
Crochete cu orez și spanac. Ideale pentru un prânz ușor sau de luat la pachet la serviciu și la școală. Notează rețeta! FOTO: captură video YouTube @Cocina con Sabi

Crochetele sunt un fel de mâncare foarte versatil, în care poți combina diferite legume pentru a include mai multe fibre și micronutrienți în dieta ta. Cu această ocazie vei învăța să faci niște crochete simple de orez, ideale pentru un prânz ușor, pentru cei mai mici din casă sau de luat la pachet la serviciu sau la școală.

Această versiune echilibrează cei trei nutrienți principali din dieta noastră: carbohidrați, proteine ​​și fibre. Le puteți servi cu o salată sau cu sos pentru a le înmuia și a le face o gustare sănătoasă. La finalul rețetei vă vom oferi mai multe idei.

Te învățăm cum să faci crochete cu orez și spanac. Să gătim!

Așa pâine de casă n-a mai mâncat nimeni: cu usturoi, cimbru și brânză. Vei surprinde toată familia cu această rețetă

 

Crochete cu orez și spanac - Ingrediente

 

- 200 de grame de spanac

- 1 pahar mic de orez lung fin

- 1 ou

- 2 lingurițe de făină

- 1 linguriță de nucșoară

- 3 lingurițe de brânză rasă

- 1 ceapă mare

- 1 cățel de usturoi.

 

Crochete cu orez și spanac - Mod de preparare

 

Gătiți orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. În general, constă în fierberea cantității sale în aproximativ trei părți de apă. Se gătește aproximativ 8 minute, se stinge focul și se lasă acoperit pentru a se termina de hidratat.

În timp ce orezul se gătește, curățați și tăiați ceapa împreună cu cățelul de usturoi pentru a-i căli într-o tigaie la foc mare cu o linguriță de ulei. Odată ce ceapa este transparentă, se reduce focul la mediu și se călește, amestecând din când în când pentru a nu se arde. Dacă aveți nevoie de mai mult lichid, puteți adăuga o lingură de apă pentru a carameliza treptat ceapa.

Pe de altă parte, spălați și procesați frunzele de spanac. Pentru a le spăla, vă recomandăm să le separați pe fiecare de capătul său și să le înmuiați în apă cu oțet. Apoi, duceți-le într-un recipient cu o soluție de 1 picătură de înălbitor alimentar pe litru de apă și scufundați-le timp de 15 minute. După acest timp, strecurați-le și procesați-le. În acest fel, vor fi dezinfectate și în siguranță.

Amestecați orezul fiert cu spanacul procesat și ceapa și usturoiul călite. Asezonați după gust cu nucșoară și brânză rasă. Puteți adăuga alte condimente precum turmeric, provenzal, ardei iute măcinat și muștar. Încercați să vă asigurați că vă place.

Când ați încercat preparatul și v-a plăcut adăugați oul și făina. Amestecați până se integrează bine. Asamblați crochetele de orez și spanac, ajutându-vă cu o lingură. Puteți oferi forma dorită.

Le puteți prăji sau gătiți-le în cuptorul preîncălzit la temperatură maximă (200-220 ºC) aproximativ 10 minute până devin aurii. Întoarceți-le și gătiți-le încă 7 minute.

Serviți-vă crochetele cu orez și spanac!

Pandișpan pufos cu miere și cafea. Un desert de vis, cu efort minim. Nu o să-ți vină să crezi că iese așa capodoperă!

 

Cu ce ​​să însoțească crochetele de spanac și orez

 

Puteți servi aceste crochete sănătoase de spanac ca parte a unei gustari sănătoase pentru a include mai multe legume în ea. Pentru a o completa, puteți adăuga și alte ingrediente precum: roșii cherry, frigarui caprese (rosii, mozzarella și busuioc), hummus de morcovi, babaganush, maioneză de morcovi, bețe de țelină etc.

Totuși, dacă doriți să le serviți ca fel de mâncare principală, vă recomandăm să faceți acest lucru cu o salată cu ouă fierte, brânză, pui, carne sau mezeluri pentru a crește cantitatea de legume și proteine ​​din acest fel de mâncare și de a găsi echilibrul corect al nutrienților.

Poftă bună!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel