„Crizantemă” din ceapă prăjită, o rețetă de vis! Gustare perfectă și pentru oaspeți. Neapărat se însoțește cu acest sos - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Crizantemă” din ceapă prăjită, o rețetă de vis! Gustare perfectă și pentru oaspeți. Neapărat se însoțește cu acest sos - FOTO capturi video Youtube @LudaEasyCook Ukrainian Chef
„Crizantemă” din ceapă prăjită, o rețetă de vis! Gustare perfectă și pentru oaspeți. Neapărat se însoțește cu acest sos - FOTO capturi video Youtube @LudaEasyCook Ukrainian Chef

La prima vedere, se pare că există într-adevăr o floare ciudată pe farfurie. Da, aceasta este o ceapă adevărată, decorată sub formă de floare și prăjită. Fanii inelelor de ceapa vor aprecia acest aperitiv!

„Crizantemă” din ceapă prăjită - Ingrediente

 

- ceapă mare - 1 bucată (300 de grame)

- făină - 60 de grame

- ou - 1 bucată

- lapte - 100 de mililitri

- sare - 2 vârfuri

- piper negru măcinat - 2 vârfuri

- usturoi pudră - 0,5 linguriță

- busuioc uscat - 0,3 linguriță

- boia măcinată - 0,5 linguriță

- ulei rafinat de floarea soarelui - 400 de mililitri (pentru prăjire).

Biscuiți de Crăciun decorați. Super simpli și rapizi. I-ai găti în fiecare zi! Notează și salvează rețeta

Pentru sos:

- maioneză - 2 linguri

- ketchup - 2 lingurițe

- boia măcinată - 0,3 linguriță

- usturoi pudră - 0,5 linguriță

- sare - 1 praf

- piper negru măcinat - 1 praf.

 

„Crizantemă” din ceapă prăjită - Mod de preparare

 

Pregătiți toate ingredientele necesare pentru a găti ceapa prăjită. Ceapa pentru această rețetă trebuie aleasă mare, de cel puțin 300 de grame.

Curățați ceapa. Apoi tăiați marginea de jos, astfel încât să devină mai stabilă, nimic mai mult. Acesta va fi partea de jos a florii. Pe partea opusă, tăiați aproximativ 1/6 din ceapă. Acesta va fi vârful „crizantemei”. Așezați capul de ceapă cu partea tăiată în sus. Tăiați ceapa în 16 segmente de petale fără a tăia ceapa complet (acest lucru este foarte important!). Separați cu grijă petalele.

2. -imagine fara descriere- (crizantema-din-ceapa-prajita--o-reteta-de-vis-gustare-perfecta-si-pentru-oaspeti--neaparat-se-insoteste-cu-acest-sos---foto-2.jpg)

Bateți oul, laptele și un praf de sare într-un castron cu o furculiță. Într-un alt bol, adăugați făina, sarea, piper negru măcinat, usturoiul uscat, boia de ardei măcinată și busuioc uscat. Amestecați amestecul de ingrediente uscate.

Transferați ceapa într-un bol cu ​​făină. Pudrați ușor ceapa feliată, astfel încât făina să aibă acces la fiecare petală de ceapă și să învelească exteriorul cepei. Scuturați excesul de făină.

3. -imagine fara descriere- (crizantema-din-ceapa-prajita--o-reteta-de-vis-gustare-perfecta-si-pentru-oaspeti--neaparat-se-insoteste-cu-acest-sos---foto-3.jpg)

Acum pune ceapa în bolul cu ingredientele amestecate anterior. Stropiți ceapa cu amestecul de ouă folosind o lingură.

4. -imagine fara descriere- (crizantema-din-ceapa-prajita--o-reteta-de-vis-gustare-perfecta-si-pentru-oaspeti--neaparat-se-insoteste-cu-acest-sos---foto-4.jpg)

Transferați ceapa înapoi în vasul cu făină, apoi repetați pasul anterior.

În paralel cu prepararea cepei, se încălzește uleiul de floarea soarelui într-un vas adânc potrivit. Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte. Coborâți ușor ceapa în uleiul fierbinte, cu partea deschisă în jos. După un minut, întoarcem capul de ceapă și continuați să prăjiți ceapa încă 5-6 minute, ajutându-vă de bețe: ridicați ceapa, întoarceți-o și despărțiți petalele una de cealaltă.

5. -imagine fara descriere- (crizantema-din-ceapa-prajita--o-reteta-de-vis-gustare-perfecta-si-pentru-oaspeti--neaparat-se-insoteste-cu-acest-sos---foto-5.jpg)

Transferați ceapa prăjită pe un prosop de hârtie sau șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.

Pregătiți ingredientele pentru sos. Puteți face sosul după rețeta preferată sau folosiți sos cumpărat din magazin. Combinați maioneza, ketchup-ul, sare, piper negru măcinat, boia de ardei măcinată și usturoi uscat. Se amestecă. Sosul pentru ceapa prăjită este gata.

Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur

Servește ceapa prăjită fierbinte cu sos.

„Crizantema” de ceapă prăjită arată extraordinar și va surprinde pe toată lumea cu gustul său original. Ca aperitiv pentru bere este pur și simplu perfect! Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt         
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g         
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G         

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel