Criza de muncitori calificați afectează domeniul construcțiilor. „Meseriașii” angajați de pe internet produc pagube uriașe

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Criza de muncitori calificați afectează domeniul construcțiilor. „Meseriașii” angajați de pe internet produc pagube uriașe
Criza de muncitori calificați afectează domeniul construcțiilor. „Meseriașii” angajați de pe internet produc pagube uriașe

Criza de muncitori calificați afectează domeniul construcțiilor. Internetul este plin de reclamațiile celor care și-au dat casele pe mâna unor nepricepuți și s-au trezit cu pagube în locuințe și prin conturi.

Cei mai mulți păcăliți și-au găsit meseriașii pe rețelele de socializare, la recomandarea unor clienți fictivi. Inspectorul Pro a surprins astfel de cazuri și vă arată cum puteți proceda ca să evitați neplăcerile.

Pe meseriaș, proprietarii unui apartament din Bușteni, l-au găsit pe Facebook, după postarea unui anunț pe grupurile de profil. Daniel, după cum s-a recomandat, este cel care le-a luat 3.500 de lei și le-a lasat în urmă un dezastru. Ar fi trebuit să ridice un perete de rigips, să schimbe ușile și să monteze o cadă pentru cabina de duș.

După acest haos, meseriașul a șters contul de Facebook și a fost de negăsit. Din păcate, pățania acestei familii respectă un tipar. Cei care au nevoie de lucrări prin casă, postează anunțuri pe rețelele de socializare. Meseriașii îi contactează și le căștigă încrederea cu fotografii convingătoare ale unor lucrări chipurile făcute de ei.

 

Fernando, un cetățean spaniol, este cel care a convins-o că îi vă face o lucrare identică cu cea din poza

 

Este exact ce i s-a întâmplat și unei femei din Prahova, care a vrut să-și construiască un șemineu ca sursă de încălzire a unei case cu mansardă. Fernando, un cetățean spaniol, este cel care a convins-o că îi vă face o lucrare identică cu cea din poza. Omul i-a spus că are o firmă care se ocupa cu astfel de construcții.

Când cei doi s-au întâlnit pentru prima dată, Fernando a venit însoțit de o femeie și de un băiețel de câțiva ani. I-a prezentat drept soția și fiul său și și-a întărit credibilitatea spunând că jumătatea lui ar lucra la ANAF. A făcut un deviz de aproape 14.000 de lei, a primit un avans și s-a apucat de treabă.

Femeia susține că meseriașul i-a adus un focar subdimensionat. Plăcile ornamentale au fost diferite față de cele asupra cărora au convenit, și au fost și prost montate. Fernando a venit doar două zile la lucru, după care s-a făcut nevăzut.

„De pe 8 decembrie până pe 28, 20 de zile m-a dus cu vorba că vine azi, că vine mâine, că vine poimanine. Nu a mai venit”, spune femeia păgubită.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel