Cristian Ţopescu, înmormântat cu onoruri militare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Cristian Ţopescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Militar Ghencea
Cristian Ţopescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Militar Ghencea

Cristian Ţopescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Militar Ghencea.

Sute de oameni i-au adus vineri, 18 Mai 2018, un ultim omagiu lui Cristian Ţopescu la Cimitirul Militar Ghencea, unde a fost înmormântat cu onoruri militare.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al celui mai mare comentator sportiv, care deţinea şi gradul de general de brigadă (r), a fost învelit cu drapelul naţional, iar fanfara militară a intonat Imnul Naţional.

Unii dintre membrii echipei de handbal de "aur" a României anilor '70, înotătoarea olimpică Carmen Bunaciu, multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin, care a depus şi o coroană de flori, Mariana Bitang şi Octavian Bellu sunt printre cei care au fost prezenţi la funeraliile regretatului Cristian Ţopescu.

Numai lucruri frumoase

"De Cristian Ţopescu nu ne putem aminti decât numai lucruri frumoase, un profesionist desăvârşit, comentator care se naşte rar - sper să fie depăşit cât mai curând, dar va fi greu - un om - hai să nu mai vorbim de victorii, că la victorii numai frumos se vorbeşte - care a făcut din înfrângeri un gând frumos şi a lăsat spaţiu pentru ca lumea să treacă mai uşor peste astfel de evenimente. Din păcate, ne-a părăsit, asta este viaţa şi, ca de obicei în România, după ce cineva se stinge ne aducem aminte de calităţile lui şi de cine a fost. Parcă ar fi mai bine să ne amintim cât este în viaţă şi să se mai poată şi el bucura", şi-a amintit fostul mare handbalist Radu Voinea.

Carmen Bunaciu a spus că este foarte greu să-ţi iei rămas bun de la un om cu totul special.

"Este foarte greu să ne luăm rămas bun de la un om cu totul special, un coleg fantastic, am comentat împreună canalul Eurosport şi a fost întotdeauna alături de noi, cei mai tineri, cu o pregătire fantastică, cu mult suflet, o voce caldă, un model pentru toţi colaboratorii săi", a menţionat Bunaciu.

Generalul de armată (r) Dragnea Badea Marin, în vârstă de 95 de ani, a declarat că a venit "să-l îmbrăţişeze pe Cristian Ţopescu, "unul dintre cei mai deosebiţi ostaşi ai Armatei Române şi sportului românesc".

Comentatorul sportiv de 10

Comentator de legendă, Ţopescu a fost vocea care a adus în casele românilor marile performanţe ale sportivilor români, anunţând prima notă de 10 din istoria gimnasticii, mondialele de fotbal unde tricolorii au intrat în istorie sau victoria Stelei în Cupa Campionilor. În urmă cu 51 de ani, tot într-o lună de mai, Cristian Ţopescu făcea cunoştinţă cu Televiziunea Română şi cu meseria care avea să îi definească întreaga viaţă, potrivit reprezentanţilor TVR.

Începând cu anul 1967, Ţopescu a lucrat în TVR ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, realizator de emisiuni, director general adjunct, consilier PDG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel