Cristi Borcea, eliberat pentru o cauțiune enormă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cristi Borcea a plecat acasă după ore bune de audieri, și nu la pușcărie, după ce a plătit o cauțiune de două milioane de lei.

Borcea a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani și doar plata cauțiunii l-a mai salvat pentru moment, informează Digi 24.

Procurorii DIICOT au efectuat vineri 24 de percheziții în Bucureşti, Brăila şi Constanţa, inclusiv la casa lui Cristian Borcea, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, în care apar și doi foști directori din cadrul Rompetrol. Prejudiciul a fost estimat în acest caz la 40 de milioane de euro.

Banii au fost obținuți prin perfectarea unor contracte încheiate inițial între Rompetrol și o serie de companii pentru servicii sau bunuri. Aceste servicii sau bunuri existau în realitate, însă ulterior, firmele beneficiare, care încasau anumite sume de bani, evitau plata impozitului datorat statului prin încheierea unor contracte fictive.

Borcea a fost eliberat din închisoare în luna iulie după 4 ani şi 4 luni de închisoare, după ce magistraţii Tribunalului Ilfov au decis să-i admită cererea de eliberare condiţionată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel