Crime Spital Săpoca. Colegiul Medicilor Buzău se va autosesiza

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, a declarat că instituţia se va sesiza în privinţa tragediei de la Spitalul de Psihiatrie, însă trebuie analizate informaţiile pentru a vedea cauzele, menţionând că numărul supraveghetorilor este mic, iar consecinţele deja se văd.

„Colegiul Medicilor Buzău se va sesiza, dar înainte de toate trebuiesc văzute condiţiile, despre ce a fost vorba. Sesizare se va face şi se va discuta tot ce s-a întâmplat, se va căuta să se constate cauzele din pricina cărora s-au întâmplat - pentru că lipsa aceasta de personal... Ţinând cont de suprafaţă şi de câţi bolnavi sunt, numărul oamenilor care îi supraveghează este destul de mic şi consecinţele se văd”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie.

Potrivit sursei citate, nu se poate vorbi de un caz de malpraxis în această situaţie.

„La personalul care este, la câţi asistenţi sunt, câţi supraveghetori, este destul de dificil de a face o apreciere negativă sau pozitivă. Trebuie văzută situaţia", a mai spus Japie.

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienţii internaţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienţii, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu poliţiştii până a fost imobilizat, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel