Crime Caracal. Răspuns OFICIAL de la Comisia Europeană: „România ar fi putut-o localiza pe Alexandra cu acuratețe”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Raul Pătrașcu (PNL), cel care a făcut o sesizare la Comisia Europeană, după ce operatorul 112 nu a reușit să o localizeze pe Alexandra Măceșanu, tânăra care a sunat la serviciul de urgență de trei ori, a publicat răspunsul oficial primit. 

„România putea avea deja localizare prin 112 cu o acuratețe sub 100m pentru victimele ce apelează la serviciile de urgență.

Am primit un răspuns oficial de la Comisia Europeană cu privire la sesizarea pe care am făcut-o în cazul Caracal și anume la inabilitatea serviciului 112 de a o localiza pe Alexandra. Comisia mi-a transmis că România a raportat în fiecare an că poate localiza cu acuratețe victimele 112. Mai mult, deși aria de acuratețe este atât de mare (4-16km pătrați), până în Decembrie 2020 toate Statele Membre vor fi OBLIGATE să implementeze tehnologiile noi disponibile pentru a localiza victimele cu o acuratețe de sub 100m (în 85% din cazuri raza e sub 50m).

În același timp, UE a demarat încă de la începutul anului 2018 programul HELP112 II prin care 7 țări au implementat deja sau sunt în curs de a implementa această nouă tehnologie (Advanced Mobile Location) care se folosește complementar de rețeaua UE de sateliți, Galileo, și de propriul semnal WiFi, acolo unde e cazul. Din aceste țări face parte Ungaria, de exemplu, dar nu și România.

Mai mult, alte 8 țări au deja implementat acest sistem (vedeți poza), unele din 2014. Deci România ar fi putut-o localiza pe Alexandra cu acuratețe, precum și alte probabil zeci de victime de care nu auzim căci nu ajung în media.

Surse: 1. Răspunsul primit - Ares(2019)5114535EC
2.Communications Committe Working Document on the Implementation of the single European emergency number 112 - Results of the twelfth data-gathering round”, a scris Pătrașcu pe pagina de Facebook.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel