Crime Caracal. Proteste în toată țara: "Tragedia din Caracal, un nod într-o reţea de distrugere"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Proteste au loc la această oră în mai multe oraşe din ţară, oamenii fiind nemulţumiţi de felul în care au intervenit autorităţile în cazul de la Caracal. Tragedia de acolo nu este decât „un nod într-o reţea de distrugere pe care o face guvernarea”, a spus o femeie.

Revoltă şi lacrimi la Alexandria: în jur de 30 de persoane s-au adunat la Casa de Cultură în memoria Alexandrei.

Oamenii s-au adunat în faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a ţine un moment de reculegere pentru adolescenta dispărută la Caracal. Oamenii au venit cu lumânări şi cu fotografii ale Alexandrei Măceşeanu, au plâns şi si-au împărtăşit unii altora durerea de a trăi într-o ţară care nu ştie să îşi protejeze cetăţenii.

În câteva zeci de minute, durerea s-a transformat în revoltă. Oamenii au început să îşi spună cu voce tare frustrările şi să se revolte împotriva sistemului politic care numeşte „persoane incompetente în funcţii publice".

„Plâng pentru ţara mea. Nu am cuvinte. Ce s-a întâmplat cu Alexandra e dovada clară că ţara asta e mumificată. Nu ştiu dacă mai avem vreo şansă şi nu văd cum ar putea să se schimbe lucrurile altfel decât schimbând tot. Din temelii", a declarat Cristina Chiriţă, una dintre persoanele care au participat la evenimentul comemorativ de la Alexandria.

Oamenii au fost nemulţumiţi şi de faptul că pe toată durata derulării evenimentului muzica veselă a sunat din boxele amplasate de primărie în oraş: „Ce e cu muzica asta? Nu e cumva un moment tragic pentru întreaga ţară? Nu puteau şi ei să oprească muzica măcar azi? Sau să o dea mai încet? Vedeţi? De asta nu merge nimic în ţara asta. Că nu ne respectăm nici morţii".

Proteste similare au loc în mai multe oraşe precum Iaşi, Braşov sau Brăila.

Zeci de oameni s-au adunat în centrul Iaşului, mulţi cu afişe pe care scrie „Şi eu sunt Alexandra". Oamenii au aprins lumânări şi au adus flori.

„Această tragedie înfiorătoare este un nod într-o reţea sinistră de distrugere pe care această guvenare o face de mai bine de 2 ani. Nu suntem apăraţi, trăim într-un stat ale cărui structuri sunt complet confiscate de o guvernare semi-analfabetă şi profund mafiotă", a declarat aici o femeie.

La Brăila s-au strâns aproximativ 30 de persoane care aprind lumânări şi aduc flori.

Şi la Braşov sunt câteva persoane în faţa sediului Poliţiei Judeţene, conform Medifax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel