Crime Caracal. Misterul convorbirilor: "Era dialogul ideal, nu cel de la 112"

Sursa foto: Facebook Alexandra Măceșanu
Sursa foto: Facebook Alexandra Măceșanu

În spaţiul public au apărut detalii legate de două convorbiri pe care Alexandra le-a avut cu doi poliţişti, după apelurile la 112. Tonul este cu totul diferit faţă de cel din înregistrările de la 112, iar menţiunea legată de acestea figurează doar în raportul MAI apărut parţial pe surse.

"Din documentul pe care l-am văzut în spaţiul public şi care ar aparţine MAI, nu recunosc elemente în conversaţia pe care am ascultat-o ieri. Nu coincid cu elemente care au apărut în dialogul dintre Alexandra, operatorul de la 112 şi poliţist", a declarat deputatul Adriana Săftoiu, unul dintre aleşii cacre a participat la Comisia de Apărare în care au fost redate cele trei apeluri telefonice ale Alexandrei la 112.

Mai mult, aceasta spune că ar fi fost potrivit ca discuţia să fie aşa cum este prezentată în raportul MAI apărut în spaţiul public. "Sunt uşor surprinsă de ce apare în acest presupus raport, pentru că este un dialog ideal ceea ce nu am auzit eu ieri în comisie. Doar dacă nu cumva se ascund elemente că au mai existat convorbiri cu Alexandra, altele decât cele înregistrate la 112. Sper ca ministerul de Interne, după ce prezintă raportul în CSAT, să lămurească situatia", a mai spus Adriana Săftoiu.

'Am trecut prin multe prin viaţă, dar să aud ultimele cuvinte ale unui copil care a păţit ce a păţit şi să ştiu că după aceea a fost ucisă este foarte greu. Am văzut că au apărut stenograme cu discuţii de acolo. Nu pot să le confirm, nici să le infirm, dar nu au venit din zona Parlamentului, pentru că au mai fost şi alte convorbiri despre care noi nu am ştiut, cele ale poliţiştilor de pe telefoane personal direct cu ea. Am văzut aseară la televizor peste tot. Despre acestea trebuia să ne povestească MAI, dacă venea ieri (la audieri în Comisie – n.r.)", a declarat Bogdan Ionel Rodeanu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare.

Reprezentanţii Ministerului de Interne nu s-au prezentat luni la audierile din Comisia de Apărare, aceasta urmând să convoace din nou conducerea MAI pentru săptămâna viitoare.

Totodată, preşedintele Comisiei de Apărare, Dorel Căprar, a declarat că forul pe care îl reprezintă va cere şi detalii privind convorbirile la care se face referire în documentul apărut în spaţiul public.

"Următoarea şedinţă va fi convocată săptămâna viitoare. Vom face o adresă oficială pentru a fi pus la dispoziţia comisiei detaliile legate de raport şi înregistrările de pe telefoanele personale ale poliţiştilor", a declarat Dorel Căorar, preşedintele Comisiei de Apărare.

Alexandru Cumpănaşu, unchi al Alexandrei, a prezentat pasaje din raportul MAI privind evoluţia pe ore a dispariţiei fetei, în care se arată că un poliţist a apelat la numărul de pe care sunase Alexandra la 112 şi a cerut date în plus. Raportul urmează să fie pus pe masa CSAT.

Potrivit textului publicat din raport de Alexandru Cumpănaşu, un agent de poliţie a sunat-o de pe telefonul personal pe Alexandra la ora 11.13, iar 16 minute mai târziu şefului Biroului Investigaţii Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă. De fiecare dată reiese un dialog menit să se afle toate detaliile şi fata este sfătuită.

Dacă ne uităm la apelurile făcute de Alexandra la 112, reiese că aceste convorbiri cu poliţiştii ar fi avut loc după apelurile de urgenţă.

Apelurile la 112 au avut loc la orele: 11.05, 11.06 şi 11.12. Ce nu corespunde însă este faptul că STS a anunţat că după ora 11.12, telefonul a fost închis, operatorul revenind de 9 ori, dar fără rezultat, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy