Crimă la malul mării. O tânără, împușcată mortal în fața prietenilor de fostul iubit. Criminalul, găsit spânzurat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Crimă la malul mării. O tânără, împușcată mortal în fața prietenilor de fostul iubit. Criminalul, găsit spânzurat. FOTO: capturi palermo.repubblica.it
Crimă la malul mării. O tânără, împușcată mortal în fața prietenilor de fostul iubit. Criminalul, găsit spânzurat. FOTO: capturi palermo.repubblica.it

Crima în mulțime duminică seară, în Aci Trezza, un cătun din Aci Castello, Italia. O tânără de 26 de ani, Vanessa Zappala, a fost ucisă cu mai multe focuri de armă, dintre care una a lovit-o în cap. Fostul iubit, Antonino Sciuto, a fost găsit spânzurat după-amiaza, în casa unui unchi, în Trecastagni, orașul de pe versanții Etnei în care locuiau cei doi tineri.

Bărbatul fusese denunțat de mai multe ori pentru urmărire, infracțiune pentru care procurorul din Catania ceruse și obținuse de la magistratul de instrucție arestul la domiciliu al lui Sciuto. Tânăra, originară din Trecastagni, în zona Catania, a fost împușcată în timp ce se plimba cu niște prieteni.

După ce relația celor doi s-a încheiat, tânăra a obținut de la instanță un ordin de protecție potrivit căruia fostul iubit nu avea voie să se apropie de ea.

Duminică seară, când tânăra a plecat să se întâlnească cu prietenii, Antonio a urmărit-o cu mașina până pe faleza din Aci Trezza. Acolo ar fi coborât din mașină și a tras mai multe focuri de armă în direcția Vanessei, însă un glonț a nimerit și spatele unuia din prietenii care o însoțeau. Fata a fost împușcată în cap și a murit pe loc.

 

Criminalul, găsit spânzurat

 

Carabinierii l-au căutat pe presupusul criminal în fiecare colț al orașului San Giovanni la Punta, un oraș de pe centura Etnei, unde Sciuto a vândut mașini. Imaginile criminalului au fost distribuite tuturor mașinilor de poliție și carabinieri: una cu barbă, una fără. 

Militarii de aseară, fără încetare, au efectuat zeci de percheziții în casele celor mai apropiați rude și prieteni ai bărbatului acuzat de crimă. Toate verificările au fost activate prin intermediul celulelor telefonului mobil pentru a înțelege ce mișcare a făcut omul după ce a tras în Vanessa. Perchezițiile de dimineața târziu au fost extinse și în Calabria din cauza suspiciunii că Sciuto, folosind o mașină care nu era a lui, a decis să părăsească Sicilia. Acesta a fost găsit spânzurat pe proprietatea unchiului său, din orașul în care cei doi tineri locuiau, potrivit La Republica.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel