Crima din Onești. Starea lui Gheorghe Moroşan s-a agravat. Medic: "Stare generală în agravare"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Starea lui Gheorghe Moroşan, bărbatul care a ucis doi muncitori în Oneşti, s-a agravat, spun medicii, astfel că urmează să fie transferat la Bacău. Întrebat de jurnalişti dacă este în stare să fie audiat, reprezentanţii spitalului din Oneşti au precizat că răspunde la întrebările adresate de medici.

"A devenit instabil hemodinamic, febril, cu o stare generală în agravare. Tensiunea a început să îi scadă.

Orele următoare va fi transferat la Bacău.

Medical este conştient, cooperant. Este în stare să răspundă la întrebările adresate de către medic", a declarat şeful ATI Onești, Dumitru Vartic.

 

Soţia uneia dintre victime este asistentă la UPU

 

Gheorghe Moroșan, bărbatul de 68 de ani, care a sechestrat și ucis doi muncitori care renovau apartamentul din care a fost evacuat, va fi transferat de la Spitalul din Onești, pentru că ocupă singurul salon ATI, în care sunt două paturi. Una dintre victimele sale este soțul unei asistente din UPU.

Directorul medical al Spitalului Municipal Onești, Anca Băncescu, a declarat, miercuri, jurnaiștilor, că una dintre victimele lui Gheorghe Moroșan este soțul unei asistente din Urgența Spitalului Municipal Onești. Este vorba de bărbatul de 55 de ani, găsit decedat la locul faptei. La spital a ajuns doar bărbatul de 36 de ani, care, din păcate, a fost și el declarat decedat.

„El (soțul asistentei – n.r.) nu a mai fost adus în Urgență. Dânsul a fost resuscitat de echipele de la fața locului, dar... (a murit - n.r.). La noi a fost adusă cealaltă victimă, tânărul de 36 de ani, pe care, din păcate, nu am reușit să îl salvăm. Orice manevră și orice intenție a noastră de a-l susține în viață a fost deasupra resurselor”, a spus Anca Băncescu.

Anca Băncescu a mai declarat că se fac demersuri pentru transferul bărbatului care a ajuns la unitatea medicală împușcat de forțele de ordine. El ocupă, momentan, singurul salon ATI non-COVID, în care sunt două paturi.

„Noi suntem spital suport COVID. Pe zona non-COVID avem doar două locuri și atunci se va da curs procedurii de transfer a pacientului într-o unitate medicală cu terapie intensivă non-COVID. Necesită supraveghere post-operatorie de lungă durată. Pot să apară complicații. Pacientul va mai trebui să stea internat, va necesita investigații suplimentare, care, momentan, nu sunt disponibile în spitalul nostru, iar noi fiind spital suport-COVID avem nevoie de a ne canaliza pe patologia curentă. (...) Ocupă un salon întreg non-COVID, unde avem disponibile doar două locuri și atunci noi va trebui să facem demersurile necesare pentru a elibera acel loc pentru a putea susține serviciile medicale pacienților care se adresează unității noastre”, a spus dr. Anca Băncescu.

 

Gloanţele au atins organe vitale

 

Practic, procedurile pentru transfer au fost demarate, însă acesta va putea fi dus în alt spital doar în momentul în care se va obține un aviz de la un spital care are un ATI non-COVID și care are un loc disponibil.

„Inițial a părut că e ok, dar totuși leziunile au fost multe, chiar dacă superficiale. După ce s-au extras, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale, dar ținând cont că aceste leziuni au posibilitate ridicată de a se infecta, e posibil ca în viitorul apropiat sau îndepărtat să aibă complicații”, a mai spus directorul medical al Spitalului Municipal Onești.

După ce a fost detubat, în urma intervenției chirurgicale prin care i s-au extras cele 9 gloanțe, din care 2 letale și 7 de cauciuc, Gheorghe Moroșan este conștient, vorbește, dar este ușor confuz.

Medicii nu au vorbit cu el despre ceea ce s-a întâmplat în apartamentul unde a produs crimele.

 

Crima din Oneşti a şocat întreaga ţară

 

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Soția lui Gheorghe Moroșan a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind complicele soțului său la sechestrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel