Costa Rica. Un român a ucis nouă oameni cu țuică de casă și a băgat în spital alți nouă: Bărbatul a murit în timpul anchetei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Costa Rica. Un român a ucis nouă oameni cu țuică de casă și a băgat în spital alți nouă. Bărbatul a murit în timpul anchetei
Costa Rica. Un român a ucis nouă oameni cu țuică de casă și a băgat în spital alți nouă. Bărbatul a murit în timpul anchetei

Un român ar fi ucis 9 persoane și ar fi băgat alte 9 în spital cu țuică de casă care conţineau alcool metilic (metanol), în cartierul popular La Carpio, în zona de vest a capitalei San Jose, Costa Rica. 

Ieri, agenții de Investigații Judiciare au condus un raid în Granadilla de Curridabat. Diligența a fost efectuată de Secția Omucideri și se datorează unei anchete privind moartea a nouă persoane pentru presupusul consum de băutură contrafăcută.

După cum au confirmat autoritățile judiciare, vizată de percheziții a fost casa proprietarului unei companii dedicate vânzării de băuturi alcoolice, care era suspect în caz. Acest om, un român, a fost singurul și principalul suspect al anchetei. Cu toate acestea, el murit pe 31 ianuarie 2020.

În ciuda morții suspectului, autoritățile au raportat că „ancheta continuă, deoarece participarea mai multor suspecți la eveniment nu este exclusă”, potrivit amprensa.com.

După cum a confirmat poliția judiciară, casa a fost folosită și ca birou și centru de distribuție a băuturilor alcoolice. După percheziții, agenții judiciari au găsit și au confiscat probe pentru caz: un număr mare de documente, telefoane mobile și articole folosite pentru producerea băuturilor alcoolice.

 

9 persoane moarte, 9 în stare gravă

 

Potrivit OIJ, principalele evenimente investigate au avut loc pe 13 octombrie 2020, în sectorul Carpio din Uruca. Până la acea dată, nouă persoane au murit după ce au consumat țuica de casă făcută de român.

În plus, alte nouă persoane au fost duse la spital pentru simptome de intoxicație pentru că au ingerat, de asemenea, băuturi alcoolice cu metanol.

În cele din urmă, au fost înregistrate 9 persoane decedate și 9 în stare gravă. O dată cu începerea anchetei, a fost stabilită marca de băuturi pe care oamenii o consumaseră, așa că autoritățile au început urmărirea românului. S-a stabilit că distribuitorul din țară era o companie deținută de român, care a fost identificat drept presupusa persoană responsabilă de distribuirea băuturii.

În timpul anchetei, a fost confiscată și o cantitate mare de lichior, care odată analizată în laboratoarele Complexului de Științe Criminalistice, s-a stabilit că cea mai mare parte a acesteia corespundea Metanolului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel