Coşmarul unui copil român după ce a fost bătut de tată până la sânge. Deşi deţine custodia, mama este de negăsit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Coşmarul unui copil român după ce a fost bătut de tată până la sânge. Deşi deţine custodia, mama este de negăsit
Coşmarul unui copil român după ce a fost bătut de tată până la sânge. Deşi deţine custodia, mama este de negăsit

Tăcerea şi legile prea blânde fac din copii victime sigure ale violenţei în familie. Un tată şi-a bătut copilul până la sânge şi l-a băgat în spital. Băiatul a reuşit să scape din mâinile bărbatului şi să fugă la bunica lui, care a chemat ambulanţa. Reţinut iniţial, tatăl bătăuş, care nu e la prima agresiune, este liber.

Are doar zece ani şi copilăria i-a fost chin. Abandonat de mamă în casa tatălui violent, băiatul a fost victimă sigură: bătăile erau la ordinea zilei.

„Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Victima ar fi fost agresată fizic în mod repetat. O atmosferă agresivă”, relatează Observator.

Şi totuşi, până când copilul n-a fost băgat în spital, nimeni n-a spus nimic.

Tot de frica agresorului a tăcut şi bunica băiatului. Abia când şi-a văzut nepotul plin de sânge, căutând o scăpare, a decis să ceară ajutor. S-a întâmplat acum cinci zile, când, într-un acces de furie, bărbatul s-a năpustit asupra copilului. Speriat, băiatul a scăpat din mâinile lui şi a fugit la bunică. Abia atunci, femeia a sunat la 112.

„Copilul a ajuns cu traumatisme la nivelul membrelor superioare”, spune Iuliana Moraru, Spitalul de Copii Galaţi, potrivit sursei citate.

 

Doar 24 de ore a petrecut tatăl bătăuş în arest

 

După cinci zile în spital, băiatul a fost externat astăzi. Va locui cu bunica lui.

În timp ce medicii îngrijeau rănile copilului, poliţiştii îl reţineau pe agresor. Doar 24 de ore a petrecut tatăl bătăuş în arest. Apoi, instanţa a decis că nu este un pericol public. Aşa că este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorilor şi violenţă în familie...în libertate. N-are voie să se apropie de copil. 

Protecţia Copilului încearcă să dea şi de mamă. Deşi deţine custodia copilului în urma divorţului, femeia este de negăsit.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel