Coșmarul Sarei, o mamă româncă din Spania, pentru ca fiica ei să aibă un pașaport: Am nevoie de o soluție rapidă și eficientă!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Coșmarul Sarei, o mamă româncă din Ibiza pentru ca fiica ei să aibă un pașaport. Am nevoie de o soluție rapidă și eficientă!
Coșmarul Sarei, o mamă româncă din Ibiza pentru ca fiica ei să aibă un pașaport. Am nevoie de o soluție rapidă și eficientă!

De zile întregi, Sara, o româncă, merge la tribunalele din Ibiza pentru a denunța nedreptatea suferită de fiica ei și a cere soluții. Fetița ei, în vârstă de șase ani și născută în Spania, nu are  pașaport. Pentru obținerea documentului este necesar acordul tatălui, care însă are ordin de restricție, precum și mai multe plângeri pentru violență.  domestică.

Sara caută dreptate pentru fiica ei. Tatăl minorului trebuie să colaboreze la diferitele proceduri, deși are un ordin de restricție din cauza violenței domestice.  

„A refuzat prin mijloace legale. În luna mai am avut un proces, dar a fost suspendat pentru că videoconferința a eșuat. Ulterior ne-a trimis o hârtie prin care refuză să colaborăm în privință actelor solicitate”, explică Sara pentru Periódico de Ibiza y Formentera.

Sara crede că singurul interes al bărbatului  de a se comporta astfel este să enerveze și să provoace mai multe daune decât a provocat deja. După ce a aflat că o hotărâre judecătorească ar putea rezolva situația fiicei sale, această mamă româncă cere ajutor urgent. 

După cum explică românca, faptul că nu are NIE (Numar de identificare pentru străini) sau pașaport, îi dăunează minorei. Printre altele, în calitate de elevă la o școală de dans din Ibiza, nu poate călători cu colegii ei pentru a participa la festivaluri sau competiții. De asemenea, nu poate călători în țara de origine a mamei sale, România, pentru a-și vizita familia.

 

„De patru zile merg la ușile instanțelor. Mă duc până îmi dau o soluție”

 

Sara își amintește că, în calitate de român, este necesar ca ambii părinți să efectueze procedurile pentru fetiță la ambasada României. "Sunt foarte obosită. Am peste 12 reclamații și totul merge foarte încet. Cer ca, cel puțin, fiica mea să poată obține actele fără a fi nevoită să se bazeze pe tatăl ei”, insistă ea.

Sara povestește despre coșmarul pe care l-a trăit cu acest bărbat, motiv pentru care nu înțelege că, în ciuda plângerilor de violență , trebuie să depindă de el pentru a se asigura că fiica ei poate călători în România. „Am nevoie de o soluție rapidă și eficientă. Aștept de mulți ani”, spune românca.

Potrivit Sarei, tatăl fetei „nici vrea să o vadă și nici nu îi plătește pensia alimentară de 240 de euro”.

Amenințări cu moartea în fața fetiței, atacuri fizice în timpul sarcinii sau chiar uciderea animalului de companie al familiei în fața minorei sunt câteva dintre evenimentele semnalate de această mamă care încă așteaptă judecata.

După ce au locuit la Madrid și s-au mutat la Ibiza, Sara și fiica ei au stat câteva luni într-o casă de plasament administrată de Biroul Dona. Departe de atacatorul lor, intenționează să înceapă o nouă viață. „De patru zile merg la ușile instanțelor. Mă duc până îmi dau o soluție”, este decisă românca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel