Coronavirus. Cauzele care duc la deces. A fost stabilită o rată generală a mortalității

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: captură stirileprotv.ro
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

În plină pandemie de coronavirus, chinezii au finalizat un studiu despre cauzele care duc la deces, încercând astfel să liniștească puțin populația. 

Potrivit specialiștilor de la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CCDB), mortalitatea provocată de noul coronavirus diferă în funcție de vârsta persoanelor infectate, precum și de afecțiunile deja existente pe care le au acestea, bărbații având mai multe șanse să moară (2.8%) decât femeile (1.7%).

Posibilitatea unui deces crește odată cu vârsta, practic cele mai expuse persoane sunt vârstnicii, din cauza faptului că majoritatea au și alte probleme de sănătate, în mod special afecțiuni cronice, cele mai periculoase fiind bolile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea și problemele respiratorii.

 

Rata generală a mortalității a fost stabilită la 2.3%

 

Studiul lansat luni în Jurnalul Chinez de Epidemiologie arată că din 44.672 de persoane testate pozitiv cu coronavirus, 80.9% au făcut o formă ușoară a bolii, 13.8 % au manifestat simptome severe, iar 4.7% au ajuns în stare critică.

Însă 15% dintre cei care au murit au avut peste 80 de ani. De asemenea, studiul a mai dovedit că oamenii cu vârsta de 50 de ani au o rată a mortalității de trei ori mai mare decât cei care au 40 de ani.

Din fericire, până acum nu s-a înregistrat niciun deces în rândul copiilor sub 10 ani, relatează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel