Coronavirus: Vaccinarea mamelor în timpul sarcinii scade șansele de infectare a bebelușului cu Covid-19

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Bebeluşii ale căror mame au fost vaccinate anti-COVID-19 în timpul sarcinii au un risc cu circa 60% mai redus de a fi spitalizaţi cu coronavirus, potrivit unui nou studiu american publicat marţi, relatează AFP.

Cercetătorii cred că această protecţie provine în special de la un transfer de anticorpi împotriva virusului între o mamă însărcinată şi copilul ei, prin intermediul placentei.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a realizat un studiu care a inclus bebeluşi de până la şase luni, internaţi între iulie 2021 şi ianuarie 2022.

Vaccinarea mamelor în timpul sarcinii scade cu 61% riscul spitalizării copiilor după naştere

3. -imagine fara descriere- (jonathan-borba-dilswmfeoxq-unsplash.jpg)

 

Mama singurului bebeluş care a murit în timpul studiului nu era vaccinată, în timp ce 84% dintre bebeluşii internaţi cu COVID-19 au fost născuţi de mame nevaccinate.

Studiul nu a luat în considerare femeile care fuseseră vaccinate înainte de sarcină. Au fost incluse doar cele care au primit, în timpul sarcinii, fie cele două doze, fie a doua doză de vaccin de la Pfizer sau Moderna.

"În concluzie, vaccinarea mamei este o modalitate foarte importantă de a ajuta la protejarea acestor copii mici", a spus cercetătoarea CDC, Dana Meaney-Delman, într-o conferinţă de presă.

 

Pfizer, vaccin începând de la vârsta de 6 luni 

 

2. -imagine fara descriere- (cdc-cov00lev3fm-unsplash.jpg)



În timp ce Pfizer urmează să-şi prezinte rezultatele studiilor clinice pentru un vaccin administrat începând de la vârsta de 6 luni în următoarele săptămâni, un vaccin pentru bebeluşii sub 6 luni "nu este avut în vedere", a spus cercetătoarea.

Studiul a arătat totodată că protecţia a fost mai mare pentru bebeluşii ale căror mame fuseseră vaccinate mai târziu în timpul sarcinii, un element care pare să confirme faptul că nivelurile de anticorpi scad în lunile de după administrarea vaccinurilor.

Dana Meaney-Delman a subliniat însă importanţa ca vaccinarea să aibă loc în orice stadiu al sarcinii, pentru a proteja mama de un posibil caz grav de boală după infectare, care este periculoasă şi pentru bebeluşul nenăscut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel