Coronavirus. Un miliardar își pune averea la dispoziție pentru crearea de teste

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Miliardarul american Bill Ackman își investește o mare parte din avere în crearea de teste pentru coronavirus.

Miliardarul Bill Ackman a spus că a investit o parte din averea sa personală pentru a ajuta la fabricarea kiturilor de testare pentru COVID-19, realizate Covaxx, o filială recent formată a companiei United Biomedical Inc., scrie Bloomberg.

Ackman a solicitat în mod repetat închiderea completă a SUA timp de 30 de zile pentru a ajuta la combaterea răspândirii noului coronavirus.De asemenea, el spune că este nevoie de efectuarea de teste în toată țara, pentru a determina cine a contractat virusul.

„Cheia pentru o redeschidere de succes a economiei, dincolo de distanțarea socială, spălatul mâinilor, utilizării măștilor și a altor practici conexe, o reprezintă un sistem de testare la scară largă și un program de urmărire a celor infectați”, susține Ackman într-o scrisoare transmisă.

 

Numărul de teste poate ajunge la câteva sute de milioane

 

„Acest lucru va permite identificarea timpurie a inevitabilelor focare de infecție și va permite minimalizarea extinderii prin carantină. În acest fel se va reduce impactul asupra economiei generale a Statelor Unite și nevoia de opriri viitoare”, a spus el.

Covaxx a efectuat deja peste 100.000 de teste pentru COVID-19 în China, iar în prezent efectuează teste în districtul San Miguel din Colorado. Compania spune că poate crește numărul de teste la ordinul sutelor de milioane, a spus Ackman.

Miliardarul a făcut investiția prin Fundația Pershing Square, care îi gestionează averea personală și nu a făcut publică suma, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel