Coronavirus. Specialiștii din Marea Britanie studiază răspândirea noului COVID-19

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Experții britanici vor urmări mutațiile SARS-CoV-2 și cartografiază propagarea pandemiei.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie vor monitoriza răspândirea noului tip de coronavirus şi vor căuta apariţia unor eventuale mutaţii, folosind tehnica de secvenţiere genetică, pentru a analiza tulpinile de SARS-CoV-2 care au provocat mii de infecţii în întreaga ţară, au anunţat astăzi oficiali britanici, citaţi de Reuters.

Cercetătorii vor obţine date medicale din probele recoltate de la pacienţi infectaţi în Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord, a anunţat guvernul britanic.

Cel puţin 281 de britanici au murit din cauza COVID-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus, care s-a răspândit în întreaga lume, devenind pandemie.

"Virusul este una dintre cele mai mari ameninţări cu care ţara noastră s-a confruntat în ultima vreme şi înţelegerea modului său de răspândire este crucială pentru lupta pe care o ducem împotriva lui", a declarat Sharon Peacock, directoarea departamentului naţional de boli infecţioase din cadrul Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England - PHE).

 

Cercetătorii vor să înțeleagă cum se răspândește virusul COVID-19

 

Grupaţi în mai multe echipe în diverse centre din Marea Britanie, oamenii de ştiinţă vor cartografia şi vor analiza codurile genetice prelevate din probele recoltate de la pacienţi cu COVID-19.

"Secvenţierea genetică ne va ajuta să înţelegem mai bine COVID-19 şi răspândirea sa. Această tehnică ne va ajuta, de asemenea, să alcătuim un ghid al tratamentelor în viitor şi să vedem impactul intervenţiilor medicale", a declarat Patrick Vallance, consilier-şef pe probleme ştiinţifice în cadrul Guvernului britanic.

În timpul epidemiilor, secvenţierea genomurilor îi ajută pe cercetători să monitorizeze micile schimbări apărute la nivelul virusului la scală naţională sau internaţională, să înţeleagă felul în care acesta se răspândeşte şi să observe dacă apar tulpini virale diferite.

 

„Toate virusurile suferă mutații”

 

"În acest moment, întrebările importante la care putem să răspundem cu ajutorul acestei secvenţieri vizează rolul importurilor de cazuri internaţionale confirmate în Marea Britanie", a precizat Nick Loman, profesor de genomică microbiană şi bioinformatică la Universitatea Birmingham.

Noul proiect, ce beneficiază de o finanţare de 20 de milioane de lire sterline (23 de milioane de dolari) şi intitulat COVID-19 Genomics UK Consortium, va fi coordonat de Wellcome Sanger Institute, specializat în cercetări genetice, de PHE şi alte agenţii din domeniul sănătăţii publice, alături de Sistemul de asistenţă medicală de stat din Marea Britanie (National Health Service - NHS) şi de mai multe instituţii academice.

"Toate virusurile suferă mutaţii de-a lungul timpului, unele mai repede decât altele", a declarat Paul Klenerman, profesor la Universitatea Oxford, care va participa la acest proiect. "Pentru COVID-19, acest proces abia a început - însă această variaţie emergentă poate fi monitorizată în detaliu", a adăugat profesorul britanic, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel