Coronavirus. Marea Britanie începe testarea unui nou vaccin anti-Covid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În această săptămână, savanţii vor începe testarea pe oameni a unui nou posibil vaccin împotriva Covid-19 relatează Guardian. Este vorba despre vaccinul experimental dezvoltat de cercetătorii de la Imperial College London

Aceştia vor începe testele clinice pe 300 de persoane pentru a stabili dacă acesta produce o reacție imună eficientă față de noul coronavirus. Persoanelor sănătoase care vor participa la teste, cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, li se vor administra două doze ale vaccinului experimental în săptămânile viitoare. Dacă rezultatele sunt un succes, se speră ca testarea să fie extinsă pe alți 6.000 de voluntari.

În loc să le administreze voluntarilor o formă ușoară a bolii, vaccinul dezvoltat de Imperial College London folosește o altă metodă care presupune utilizarea unui cod genetic sintetic având la bază materialul genetic al virusului. Cercetările au fost finanțate cu 51 de milioane de dolari de către guvernul britanic, la care s-au adăugat alte 6,3 milioane de dolari din donații.

Un alt vaccin experimental dezvoltat de experții de la Oxford University a început deja să fie testat clinic. “Dacă testarea va fi un succes, vaccinul ne va ajuta nu doar să combatem coronavirusul, dar și alte boli care ar putea să apară pe viitor”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri Alok Sharma.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel