Coronavirus. În spitalele din Italia este folosit un nou tratament care chiar funcționează

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Aproape 300 de spitale din Italia folosesc un tratament pentru COVID-19 care chiar funcționează.

Șase pacienți au fost deja detubați la Napoli, după ce au fost tratați cu tocilizumab, un medicament folosit pentru poliartrita reumatoidă.

Un bărbat de 38 de ani povestește cum s-a simțit după tratament.

„Am făcut prima doză luni. Trebuie să îți spun că în 48 de ore starea mea s-a îmbunătățit cu 60-70%. Am simțit o diferență evidentă. Se face o dată pe săptămână, o să reevaluăm dacă fac altul luni, nu știu. Dar dată fiind starea mea, probabil că nu. Acum sunt mai mult într-o fază de recuperare decât în una de tratament. Ceea ce vă pot mărturisi este că mie mi-a folosit mult și am simțit o diferență incredibiliă într-un interval de două-trei zile”, a spus Fausto Russo, bolnav de coronavirus.

 

Un medic român, care folosește medicamentul în tratarea artritei polireumatoide, explică modul în care acționează acest antiinflamator

 

„Este un blocant de interleukină-6. Interleukina-6 face parte din grupa citokinelor, substanțe care mediază de obicei inflamația, relația dintre celulele care participă la inflamație. În infecția cu COVID se pare că este o inflamație foarte mare, mult extracerbată, exponențială. Nu se știe dacă este la toți pacienții, se pare că este la o parte dintre ei”, explică Cristian Băicuș, medic la Spitalul Colentina.

Doctorul spune că sunt mai multe tratamente încercate în acest moment, printre care și cel cu hidroxiclorochina. Și, deși nu sunt dovezi clare ale beneficiilor lor, ele merită folosite. Tocilizumabul este folosit și în România doar în rețeaua spitalicească și nu se eliberează în farmacii, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel