Coronavirus Franța. „Creştere cu 10% a persoanelor spitalizate“: Măsurile de izolare a populației, prelungite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Noul coronavirus a provocat în spitalele din Franţa, în ultimele 24 de ore, 292 de decese, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa de la începutul pandemiei COVID-19 ajungând astfel la 2.606, potrivit directorului general din Ministerul Sănătăţii şi specialist în epidemii, Jerome Salomon, informează duminică AFP.

Conform acestei informări oficiale, 19.354 de persoane sunt spitalizate, inclusiv 4.632 la terapie intensivă. Doar în cursul zilei de duminică la terapie intensivă au fost internaţi 359 de bolnavi. Totodată, 7.132 de pacienţi vindecaţi s-au putut întoarce acasă.

"S-a înregistrat o creştere cu 10% a persoanelor spitalizate, comparativ cu ziua de ieri, reflectând contaminarea produsă înaintea (adoptării) măsurilor de izolare", a precizat Salomon.

În încercarea de a opri răspândirea epidemiei, autorităţile franceze au anunţat prelungirea până pe 15 aprilie a măsurilor de izolare a populaţiei, intrate în vigoare pe 17 martie.

Un număr de "359 de pacienţi în stare gravă au fost internaţi astăzi la terapie intensivă. Acesta este cel mai important element de urmărit, deoarece reflectă dinamica epidemiei", a declarat Salomon.

 „Ar trebui să observăm o reducere a numărului de persoane care intră la terapie intensivă până la sfârşitul săptămânii“



"Dacă măsurile de izolare şi de distanţare socială au fost respectate, ar trebui să observăm o reducere a numărului de persoane care intră la terapie intensivă până la sfârşitul săptămânii" viitoare, a precizat oficialul francez.

Dintre pacienţii aflaţi la reanimare, 34% au peste 60 de ani, iar 60 de pacienţi au sub 30 de ani.

Numărul deceselor anunţat ia în calcul doar pacienţii care au murit în spitale. Ca urmare a unui nou sistem de supraveghere instituit în acest week-end, autorităţile vor putea furniza în cursul săptămânii ce urmează informări care să includă şi numărul persoanelor decedate în instituţiile pentru persoane în vârstă.

Conform sursei citate, la nivel naţional s-a observat o creştere cu 9% a moralităţii în perioada 16 - 22 martie.

Ca urmare a lipsei cronice de măşti de protecţie, care a stârnit un val de controverse în Franţa, peste un miliard de măşti au fost comandate, în special în China, informează Agerpres.

Un avion provenind din China, având la bord aproape 100 de tone de echipamente medicale, inclusiv 5.5 milioane de măşti, a aterizat duminică seară pe aeroportul Roissy din regiunea pariziană, conforma unui anunţ făcut de compania Air France. Cadrele medicale franceze au nevoie de 40 de milioane de măşti pe săptămână, conform declaraţiilor ministrului sănătăţii, Olivier Véran. La ora actuală în Franţa se produc, săptămânal, 8 milioane de măşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel