Coronavirus. Echipament medical, adus de urgență în România cu o navă NATO

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă NATO cu aproximativ 45 de tone de echipament medical va ateriza mâine, pe Aeroportul Otopeni, de la Seul, Coreea de Sud, la solicitarea MApN a unei misiuni aeriene de urgență.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră, potrivit unui comunicat transmis astăzi de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Zborul va fi efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de de ore de zbor alocate României, ca stat membru al capabilității de Transport Aerian Strategic.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic, alături de alte nouă țări NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel