Coronavirus. Companiile aeriene, pierderi de 84 de miliarde de dolari

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Companiile aeriene vor pierde 84 de miliarde de dolari din cauza pandemiei, care le reduce veniturile la jumătate în cel mai rău an din istoria sectorului, anunță International Air Transport Association (IATA) marți, citată de Reuters.

 

Având în vedere că majoritatea companiilor aeriene nu zboară în prezent, IATA a apreciat că veniturile vor scădea probabil la 419 miliarde dolari de la 838 miliarde dolari anul trecut. „Fiecare zi a acestui an va adăuga 230 de milioane de dolari pierderilor din industrie”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

În 2021, IATA a avertizat că pierderile ar putea atinge 100 de miliarde de dolari, în timp ce traficul va încerca să recupereze, iar companiile aeriene să reducă tarifele pentru a câștiga cotă de piață. „Companiile aeriene vor fi fragile din punct de vedere financiar în 2021”, a spus De Juniac, apreciind și o intensificare a concurenței. "Acest lucru se va traduce prin stimulente puternice pentru călători". IATA prognozează o creștere a veniturilor în 2021 la 598 miliarde de dolari. Numărul pasagerilor scade la 2,25 miliarde în acest an, și va crește la 3,38 miliarde în 2021, cu peste 25% sub nivelul din 2019, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel