Coronavirus. Ambasada României în Italia, mesaj de solidaritate

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În contextul pandemiei de coronavirus, Ambasada României în Italia transmite un mesaj de solidaritate.

”La 18 martie 2020, ambasadorul României în Italia, George Bologan, a organizat o videoconferință cu reprezentanții cultelor românești din Italia, în contextul situației fără precedent creată de epidemia de Coronavirus. Cu acest prilej, au fost stabilite:

Constituirea unui grup de solidaritate format din reprezentanții cultelor și membri ai Ambasadei României la Roma. Acest grup, creat la inițiativa Ambasadei, are rolul de facilita acordarea asistenței necesare conaționalilor aflați în dificultate, în mod particular persoanelor rămase fără adăpost sau care nu își pot procura hrană.

Importanța cooperării cu Crucea Roșie Italiană, încurajându-se înscrierea voluntarilor români în această structură, pentru a putea oferi sprijin într-un mod instituțional, care permite deplasările pe teritoriul italian.

Încurajarea membrilor comunității românești de a dona sânge în cadrul structurilor specializate italiene, un gest cu atât mai necesar în contextul actual al epidemiei.

Reprezentanții comunităților religioase au salutat inițiativa Ambasadei, precizând că se vor implica în rezolvarea situațiilor analizate.

Colaborarea cu reprezentanții cultelor românești reprezintă o dovadă a solidarității comunității noastre și vine în ajutorul tuturor conaționalilor care se află într-o situație vulnerabilă pe teritoriul Italiei”, este mesajul transmis de Ambasada României în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel