Corina Crețu, MESAJ TĂIOS la adresa Guvernului Dăncilă: „Cred că se putea face mai mult”

Corina Cretu Facebook
Corina Cretu Facebook

Comisia Europeană a aprobat toate proiectele pe care Guvernul României le-a depus, dar cred că se putea face mai mult pentru că mai sunt bani de accesat, a declarat, astăzi, la Palatul Parlamentului, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

„Am aprobat toate proiectele care au fost depuse de Guvernul României. Aşteptăm proiecte noi. Avem în analiză trei proiecte de apă şi canalizare pentru câteva judeţe. Nu avem proiecte pentru autostrăzi, spitale regionale. Cred că se putea face mai mult. Mai sunt bani de accesat, iar doamna ministru (Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, n.r.) ştie”, a spus Creţu.

Citește și Corina Creţu: „România nu are SCUZE să PIARDĂ bani europeni"

Pe de altă parte, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a afirmat că relaţia pe care autorităţile de la Bucureşti o au cu Comisia Europeană este una normală, bazată pe dialog, „în aşa fel încât banii europeni pe care România îi merită să poată să ajungă în ţară”.

„Guvernul PSD este un guvern pro-european. Relaţia cu Comisia Europeană este una normală, bazată pe dialog, un dialog eficient, în aşa fel încât banii europeni pe care România îi merită să poată să ajungă în ţară şi să finanţeze obiectivele de investiţii care să conducă la dezvoltarea României. În ceea ce priveşte Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, am avansat în primele trei luni ale mandatului nostru şi din punct de vedere al Politicii de Coeziune pe care o gestionăm ca minister al Fondurilor Europene, s-a obţinut un avans în negociere în proporţie de 80%, dar din cauza multiplelor provocări negocierile nu mai pot continua decât după ce se va constitui noul Parlament European. Preşedinţia României la Consiliului Uniunii Europene nu va fi afectată sub nicio formă. Chiar înainte de debutul Preşedinţiei rotative s-a spus că Guvernul nu este pregătit pentru a face faţă exercitării acestui mandat, dar am demonstrat din plin că nu este aşa. Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene primeşte aplauze la scenă deschisă faţă de modul în care este pregătită din punct de vedere profesional şi politic de a lua decizii”, a subliniat Plumb.

Citește și Corina Creţu: Dacă şi miniştri din UE refuză întâlniri, e GROAZNIC pentru România

România găzduieşte, vineri, la Palatul Parlamentului, reuniunea informală a miniştrilor care gestionează fondurile europene în Uniunea Europeană (UE), în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25