Corina Creţu: Dacă şi miniştri din UE refuză întâlniri, e GROAZNIC pentru România

Andreea Cosma |
Data publicării:
Corina Cretu Facebook
Corina Cretu Facebook

Corina Crețu a vorbit în emisiunea lui Denise Rifai despre cum a primit Bruxelles-ul anunțul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei.

Comisarul european susține că atunci când a făcut anunțul, Viorica Dăncilă nu a vorbit doar în calitate de premier, ci și din calitatea de președinte al Consililui Uniunii Europene, sfidând astfel poziția Uniunii pe această temă sensibilă.

"Ceea ce a deranjat acum la Bruxelles este că doamna premier a vorbit nu numai în numele României, dar deţinând preşedinţia Consiliului UE, a vorbit şi în numele UE, atâta vreme cât poziţia UE este foarte clară: trebuie recunoscute cele două state, Israel şi Palestina, o singura capitală, la Ierusalim, dacă se recunoaşte şi statul palestinian. Până atunci, capitala Israelului este la Tel Aviv", a declarat Corina Creţu la Realitatea TV.

De data aceasta, s-ar putea ca Viorica Dăncilă să dea socoteală în faţa oficialilor de la Bruxelles pentru acest anunţ în privinţa căruia nu s-a consultat cu nimeni, susţine Corina Creţu.

"România a fost întotdeauna cea care a mijlocit pacea în Orientul Mijlociu. Iar acum, să aruncăm în aer toate aceste dezbateri, noi suntem piretenii Israelului, dar şi Palestinei şi a lumii arabe. Cum tu, preşedinte în exerciţiu a Consiliului UE, să spui că ai demnitate şi să fii împotriva poziţiei oficiale a Uniunii Europene? Comisia Europeană a reacţionat imediat pentru că nu poţi să faci un asemenea gest fără să te consulţi. Cum să spui că nu dai socoteală? Ba da, dai socoteală. Pentru că ai intrat în această familie şi cu drepturi, şi cu obligaţii".

Corina Creţu a comentat şi anularea întrevederii între ministrul francez de Externe şi omologul său român, Teodor Meleşcanu. Un semn de rău augur pentru ţară, consideră comisarul european.

"Dacă au început şi miniştri din Uniunea Europene să refuze întâlnirile, acest lucru este groaznic pentru România. Noi avem nevoie de aliaţi şi de prieteni, nu de duşmani. Nu poţi să joci un joc care este mult peste posibilităţile tale ca persoană", a mai precizat Corina Creţu la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel