Corcodel - satul diasporei: Zeci de român întorși din străinătate au ridicat, din cenușă, un imperiu, la doi pași de Iași

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Corcodel, satul cu cei mai puțini locuitori de lângă Iași, a continuat să existe datorită tinerilor care s-au întors aici din străinătate pentru a-și întemeia familii. 

Satul ieșean cu cei mai puțini locuitori a supraviețuit mulțumită tinerilor care s-au întors aici din străinătate și și-au întemeiat familii. În urmă cu 10 ani, în localitatea Corcodel, din comuna Grajduri, erau 31 de suflete și 13 case, iar, în prezent, numărul localnicilor a ajuns la 43. Copiii care au crescut în acest sat au ales să rămână aici, chiar dacă nu au condiții extraordinare. Familiile au construit case noi, numărul acestora ajungând la 14.

Corcodel - satul diasporei

 

Am văzut că au început să-și construiască noi case și nu poate decât să mă bucure acest aspect. Sunt o comunitate tare frumoasă, sunt exact ca o mică familie. Satul acesta a rezistat datorită nepoților noștri, care au plecat în străinătate pentru un trai mai bun, au strâns câțiva bani și s-au întors acasă”, a declarat Constantin Zamfirache, primarul comunei Grajduri, citat de BZI.ro.

„Satul acesta a rezistat datorită nepoților noștri, care au plecat în străinătate pentru un trai mai bun, au strâns câțiva bani și s-au întors acasă. Părinții lor s-au dus, dar ei s-au căsătorit și și-au ridicat aici câte o căsuță. Dacă ei nu se întorceau, rămâneam trei sau patru oameni aici“ a spus Maria Codău, o localnică în vârstă de 82 de ani, pentru sursa citată.

Continuarea pe BZI.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel