Copilul care a tăiat un proiectil cu fierăstrăul va rămâne cu schije în corp. Medic: "Nu avem cum să intervenim chirurgical"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Băiatul în vârstă de 13 ani din comuna ieşeana Hadambu, care a vrut sa taie un proiectil găsit în pădure cu un fierăstrău, va fi nevoit să trăiască toată viaţa cu fragmentele de cartuş în corp. Medicii spun ca dacă l-ar opera, starea lui s-ar putea înrăutăţi.

Proiectitlul i-a afectat nu numai pielea ci si organele interne. Are fragmente de cartus pe splina, pe ficat si rinichi. Pentru a putea elimina toate fragmetele din corpul baiatului, acesta ar trebui sa suporte foarte multe operatii.

"Nu am mai avut astfel de cazuri. Va avea repercusiuni pe viaţă. Sunt mii de fragmente pe care nu le poti scoate. Nici nu se văd cu ochiul liber. Ar trebui să-i desfacem tot corpul. Nu avem cum să intervenim chirurgical pentru că aceasta decizie ar putea face mai mult rău decat bine. Pacientul este internat în sectia de Terapie Intensivă şi îi este administrat tratament cu antibiotic pentru evitarea inflamaţiilor şi a infecţiilor", spune dr. Catalina Ionescu de la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, pentru BZI.

Citeste si: Copil rănit, la Iaşi, după ce a tăiat un cartuș. Acesta a explodat, iar așchiile l-au lovit 

În seara zilei de marti, 25 august 2020, un apel la 112 avea să anunţe că un minor de 13 ani din localitatea ieşeană Hadambu a fost victima unei explozii. Băiatul a găsit un cartuş în padure si, din curiozitate, l-a tăiat cu fierăstrăul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel