Copilaș, torturat, fără milă, de părinţi. Procuror: "Nu lua masa cu familia, iar dacă nu respecta regulile nu primea nici apă"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Copliaș, torturat, fără milă, de părinţi. Procuror  Nu lua masa cu familia, iar dacă nu respecta regulile nu primea nici apă
Copliaș, torturat, fără milă, de părinţi. Procuror Nu lua masa cu familia, iar dacă nu respecta regulile nu primea nici apă

Un băiețel de şase ani a fost supus la chinuri îngrozitoare chiar de cei care trebuiau să îl îngrijească și iubească. Tatăl său şi mama vitregă îl obligau pe Arthur să stea în picioare chiar şi 14 ore, fără pauză, şi îl torturau. Într-o zi, micuțul a murit,  după o lovitură la cap.

Arthur Labinjo-Hughes, băiatul de 6 ani, din Marea Britanie, a murit după abuzurile la care a fost supus de părinţi. Băiețelul a fost găsit în stare gravă în locuinţa din Shirley, Marea Britanie, pe 16 iunie 2020. A doua zi, a murit la spital din Birmingham. Autopsia a stabilit că decesul a fost provocat de o lovitură în zona capului. Tatăl copilului, Thomas Hughes (29 de ani), şi partenera sa, Emma Tustin (32 de ani), au fost reţinuţi.

 

Micuţul, forţat să stea în picioare chiar şi 14 ore pe zi

 

"Arthur nu avea voie să ia masa alături de ceilalţi membri ai familiei, iar dacă nu respecta regulile casei nu primea nici măcar apă", a spus procurorul Jonas Hankin. Copilul era izolat de rude şi era ţinta abuzurilor verbale şi fizice din partea părinţilor. Micuţul era forţat să stea în picioare în faţa uşii de la intrare chiar şi 14 ore pe zi, mama sa vitregă înregistrând peste 200 de filmuleţe în care copilul este vizibil chinuit. "Săptămâni în şir, doamna Tustin şi domnul Hughes l-au terorizat pe Arthur, l-au umilit, neglijat şi abuzat fizic şi emoţional", se arată în documentele judiciare. În plus, acesta era otrăvit cu substanţe saline, care îi provocau setea, astfel încât perioadele lungi de deshidratare se resimţeau puternic, , relatează Mirror.

 

Lovitura fatală, dată de mama vitregă

 

Lovitura care i-a provocat moartea ar fi venit din partea mamei vitrege. Tatăl se afla la supermarket, atunci când băiețelul a murit. Femeia i-a dat un mesaj în care se plângea că Arthur nu se mai oprea din ţipat. Apoi, a trimis şi o fotografie cu băiatul, plin de vânătăi şi sânge. "Ochiul drept era complet închis. Din expresia de pe chipul lui, se înţelege că suferea tare", povesteşte procurorul. În noaptea incidentului, Arthur a fost resuscitat de un vecin, în aşteptarea ambulanţei. La proces, femeia a declarat că băiatul s-a dat singur cu capul de pereţii dormitorului său, dar mărturia sa nu i-a convins pe juraţi. Ambii părinţi au pledat nevinovaţi, iar investigaţiile continuă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel