Copil român, dispărut după ce a fost lăsat în grija tatălui, suspect de uciderea mamei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un copil român de opt ani e dispărut după ce Protecţia Copilului l-a lăsat în grija tatălui, suspectat că şi-ar fi ucis soţia cu lovituri repetate. Violențele ar fi durat timp de zece ani. 

Ar fi lovit-o până când femeia a fost operată pe creier. Apoi din nou, până a intrat în comă şi a murit. Cu dovezi clare la dosar, cinci luni a durat până când bărbatul a fost numit oficial suspect. Şi tot atâtea, până când a aflat şi Protecţia Copilului că omul a avut în trecut plângeri, ordine de restricţie şi că e violent.

Individul a luat copilul şi a dispărut acum două săptămâni. Fix în momentul în care procurorii l-au sunat să-l cheme la parchet pentru a-l acuza oficial de moartea soţiei sale. Ştia că e vinovat aşa că a fugit. Însă nu singur, ci împreună cu băiatul de 8 ani despre care există indicii şi probe că a luat parte la abuzurile repetate împotriva mamei sale.

Surse din anchetă spun că individul şi-a scos deja copilul din ţară şi există indicii că s-ar afla în Italia. Urmează să fie dat în urmărire pentru că în acest moment el poate umbla liber, nu are nici o restricţie.

Alina a murit în martie. Recent, procurorii au primit expertiza finală în care se spune clar că a murit din cauza bătăilor crunte primite mai bine de 6 ani. În tot acest timp, DGAPS le-a călcat de două ori pragul. O singură dată când Alina era în viaţă. Protecţia copilului NU a considerat că bărbatul e un pericol. Şi nu consideră în continuare. 

Copil român, dispărut după ce a fost lăsat în grija tatălui, suspect de uciderea mamei

 

Sunt imagini făcute publice. Apărute în presă. Dezbătute la televizor. Imagini cu Alina, bătută de soţul ei în direct. Furnizate poliţiei chiar de colegele ei care fac videochat.

"Ea trebuia să aibă o anumită sumă, depinde cât impunea el seara să facă, și tot timpul era era stresată și sub teroarea asta că trebuie să facă suma respectivă sau mai mult.", povesteşte una din colegele Alinei, care a văzut-o nu o dată plină de vânătăi.

10 ani a lucrat Alina la videochat și 10 ani ar fi fost bătută de soțul ei, fost cântăreț de manele, devenit impresar. 

"În perioada 2016-2022, numitul Alexandru Robert Constantin a exercitat în mod repetat acte de violență fizică față de soția sa, Ramona Alina, lovind-o cu pumnii și picioarele în mai multe zone ale corpului și cu precădere în zona capului, determinând multiple cranio-cerebrale ce au condus la alterarea contantă a stării de sănătate a acesteia.", spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, citează Antena 3. 

Femeia, bătută până la moarte

 

Mai întâi Alina a fost operată, dar bătăile au continuat și după, așa că Alina a ajuns din nou la spital, în comă. O lună mai târziu a murit. Avea 28 de ani.

Băiețelul a rămas, cu toate acestea, la tată, în ciuda mărturiilor, în ciuda dovezilor, în ciuda ordinului de protecție pe care l-a emis poliția în trecut.

Copilul știa despre bătăi, asistase la ele chiar și la ședințele de videochat ale mamei. Ajunsese chiar și cu un ochi vânăt la Protecția Copilului, dar a mințit că s-a rănit în cantonament și s-a întors acasă tot la tată. Acum a dispărut împreună cu acesta.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Copilului să verifice situația. Are nevoie de clarificări, iar ANPDCA urmează să trimită la Iași corpul de control în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel