Copil român de 9 ani, bolnav și abandonat într-un centru de plasament, infectat cu noul coronavirus

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

 Un copil în vârstă de nouă ani, dintr-un centru al DGASPC Iaşi, este infectat cu noul coronavirus. Băiatul este asimptomatic, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început o anchetă, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Băiatul de nouă ani este într-unul din centrele pentru copii cu handicap al DGASPC Iaşi de când era mic. Pentru că este bolnav, familia nu l-a putut îngriji, aşa că a fost lăsat în grija statului. Are nevoie de dializă de două ori pe săptămână, astfel că luni, când a fost dus la Spitalul de Copii pentru această procedură a fost şi testat.

„Conform metodologiei de supraveghere pentru COVID19, desigur, s-a aplicat acest protocol, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat faptul că este confirmat cu noul coronavirus”, a spus Marius Voicescu pentru Mediafax.

Băiatul este asimptomatic. Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă pentru a afla cum s-a infectat copilul.

„În momentul de faţă acest copil se află internat în spitalul de Boli Infecţioase, iar în cursul zilei de astăzi DSP a testat cei 88 de angajaţi şi cei 45 de beneficiari”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaș.

Miercuri vor fi gata şi rezultatele probelor prelevate de la ceilalţi copii şi de la angajaţii centrului. Un alt băiat, dintr-un alt centru al DGASPC Iaşi a fost testat şi el când a fost adus luni la dializă, însă rezultatul a fost negativ, iar acum este izolat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel