Copil rănit cu un cuțit de un coleg, la o școală din Bascov, județul Argeș

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Copil rănit cu un cuțit de un coleg, la o școală din Bascov, județul Argeș
Copil rănit cu un cuțit de un coleg, la o școală din Bascov, județul Argeș

Un copil de 14 ani a ajuns la spital, după ce un coleg în vârstă de 13 ani l-a rănit cu cuțitul, în timpul orelor, în sala de sport a școlii din Bascov, județul Argeș. Polițiștii fac anchetă în acest caz.

Incidentul de la școala din Bascov a avut loc luni seara, în jurul orei 18.00. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au fost sesizați, direct, de către reprezentantul școlii despre faptul că, pe terenul de sport al școlii a avut loc un conflict între doi copii, în urma căreia unul dintre ei l-ar fi tăiat pe celălalt la picior.

Elevul agresat, în vârstă de 14 ani, a fost găsit conștient, cu o plagă la nivelul piciorului stâng, fiind preluat de un echipaj medical și transportat la spital.

 

În urma incidentului au fost sesizați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului

 

Elevul de 13 ani, care ar fi comis agresiunea a fost dus, în prezența aparținătorilor săi, la sediul poliției, pentru audieri și au fost sesizați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu privire la acest eveniment.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, în ziua de 6 iunie, în jurul orei 17.30, în timp ce se aflau pe terenul de sport al unității de învățământ, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, între cei doi ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia minorul de 13 ani l-ar fi tăiat, pe minorul de 14 ani, cu un obiect tăietor-înțepător, la picior.

Ulterior, minorul de 13 ani a fost imobilizat, până la sosirea polițiștilor, de către agentul de pază al unității de învățământ. Precizăm faptul că, anterior, în cursul anului școlar, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității și Secției de Poliție Rurală Bascov au efectuat, în repetate rânduri, activități informativ-preventive pentru prevenirea delicvenței juvenile, la unitatea de învățământ în cauză, inclusiv la clasa unde este înscris minorul de 13 ani”, au anunțat, marți, reprezentanții Poliției Argeș.

 

Băiatul de 13 ani urmase un program de consiliere

 

De asemenea, în urma informărilor emise, în cursul anului școlar 2021-2022, de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, copilul de 13 ani a urmat un program de consiliere.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel