Copil de 15 ani, arestat preventiv după incendiul de la blocul din Constanța. Adolescentul avea discernământ 

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Tribunalul Constanţa a admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat de producerea incendiului care a mistuit un bloc, fusese arestat la domiciliu. Astfel, a fost dispusă arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

 

 

Sentinţa judecătorilor Tribunalului Constanţa este definitivă, informează Agerpres. Aceasta vine după ce Tribunalul Constanţa a admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat de producerea incendiului care a mistuit un bloc, fusese arestat la domiciliu, şi a dispus arestarea preventivă a adolescentului, pentru 30 de zile.

Adolescentul a fost reținut pe 17 decembrie, în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa. Ulterior, acesta a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, printr-o decizie a Judecătoriei Constanţa, în condiţiile în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa ceruseră arestarea preventivă a acestuia.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, a rezultat faptu că minorul de 15 ani avea discernământ în momentul provocării incendiului.

Pe 16 decembrie, după ce anchetatorii au analizat imagini video din momentul izbucnirii focului, au fost identificaţi doi suspecţi, de 13 şi respectiv 15 ani.

Adolescentul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, scrie Agerpres.

 

150 de apartament și 37 de mașini distruse

 

Conform ultimului bilanț al ISU Constanța, în incendiu au fost afectate 150 de apartamente.

35 de apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane și geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul. 37 de mașini au fost distruse.

250 persoane, din care 70 copii, au fost evacuate, 30 de persoane au fost asistate medical la fața locului. Opt victime au fost transportate la Spitalul Județean cu intoxicații și arsuri, iar alte 5 persoane au fost duse la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul.

Primăria a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie, însă momentan nu este folosit. Până la această ora nu s-a întors nicio familie în apartamente să locuiască, însă au continuat să își strângă lucrurile din blocul care a ars ca o torță.

Echipajele ISU s-au retras la ora 18.04, la fața locului rămânând echipaje din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locală.

Amintim că un incendiu violent a izbucnit în parcarea unui bloc din Constanța.

Parcarea nu avea autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ISU Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel