Copil de 12 ani, ARESTAT după injurii rasiste

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Wilfried Zaha, jucătorul de 27 de ani de la Crystal Palace, a primit mesaje rasiste de la un copil de doar 12 ani. Atacantul englez a făcut mesajele publice, iar poliţia s-a sesizat imediat. Copilul a fost arestat si este audiat de poliţia britanică.

La doar câteva ore dupa incidentul lui Zaha, un alt fotbalist din Premier League, David McGoldrick de la Sheffield United, a fost victima altor abuzuri rasiste. Irlandezul a făcut la rândul său publice mesajele, alaturi de o postare în care scria ”2020, asta-i viaţa”.

Cei doi fotbalişti au fost apăraţi de cluburile lor. Sheffield United a publicat următorul mesaj: „Echipa îl susţine pe McGoldrick şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a-l descoperi pe cel ce e vinovat de acest mesaj de prost gust. Vom lucra alături de autorităţi pentru a ne asigura că persoana din spatele postării este judecată cum trebuie. Aşa ceva nu poate continua, ceva trebuie să se schimbe.”

Şi numeroase legende din Premier League şi-au spus părerea. Roy Hodgson, antrenorul lui Crystal Palace a numit aceste acţiuni „pline de laşitate şi demne de dispreţ”, iar Jermain Jenas, fost jucător al lui Tottenham spune că ar trebui luate măsuri pentru a combate rasismul în mediul online.

Nu este primul caz de rasism în fotbalul european. Mario Balotelli a fost victimă a numeroase scandări rasiste în Franţa şi Italia, iar Ian Wright, fost jucător la Arsenal, a primit la rândul lui mesaje rasiste anul acesta, iar un adolescent irlandez a fost arestat în urma acestui incident, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel