Copil de 11 ani, violat, ucis și îngropat în bucăți în grădină: „L-am ucis pentru că striga prea mult“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Adnane, un băiat de 11 ani, a dispărut pe 7 septembrie la Tanger, Maroc. Plecase la farmacie, aproape de casa lui. Părinții săi au dat imediat alarma avertizând poliția, însă băiatul a fost găsit mort și îngropat în bucăți în grădina de lângă casa părinților săi.

Ancheta în cazul morții sale s-a încheiat weekendul trecut cu o întorsătură: conform primelor elemente ale anchetei, presupusul criminal este un vecin al victimei, un băiat din 24 de ani. Cei doi sunt văzuți împreună în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din cartier. Tânărul ar fi mărturisit că l-a răpit pe Adnane pentru a-l viola.

Băiatul de 11 ani ar fi fost dus într-un apartament închiriat în zona Bni Makada, unde ar fi fost agresat sexual și apoi ucis. Presupusul autor al oribilei crimei a fost chiar cel care i-a însoțit pe ofițeri în grădina unde îngropase cadavrul lui Adnane, tranșat și ascuns. El ar fi spus că l-a ucis pe băiat  „pentru că striga prea mult” . Imaginile CCTV i-au ajutat pe anchetatori să determine identitatea presupusului făptaș, a un tânăr de 24 de ani arestat de poliție, potrivit h24info.ma.

În Maroc, oamenii se mobilizaseră pentru a-l găsi pe copil. Un val de revoltă se manifestă în toată țara după moartea  băiatului de 11 ani: mulți cer aplicarea pedepsei cu moartea (din acest motiv a fost lansată și o petiție pe Facebook ). „Inima îmi este frântă de durere, nu găsesc în dicționar cuvintele care să descrie un astfel de act de brutalitate și ură. Cei care apără drepturile criminalului lui Adnane ignoră bazele justiției în Coran", a comentat Omar Al Kazabri - imamul moscheii Hassan II din Casablanca

Deși încă se emit sentințe cu moartea în țara africană, se aplică un moratoriu de facto asupra execuțiilor încă din 1993. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel