Copiii sub 5 ani, purtători ai unei încărcături mari de coronavirus

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
copii_masca
copii_masca

Copiii pot fi purtători ai unei încărcături mari de coronavirus, arată un studiu care contrazice ce se credea până acum. Cercetările făcute la începutul pandemiei nu găsiseră dovezi că cei mici contribuie în mod semnificativ la răspândirea COVID-19.

Noul studiu a găsit la copiii cu vârste sub 5 ani o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât la adulți în căile respiratorii superioare. Acest lucru înseamnă că ei sunt un factor principal de transmitere în cadrul comunităților lor.

Noua cercetare a fost publicată în revista de pediatrie JAMA Pediatrics din Statele Unite. Deși cercetătorii nu au studiat transmisibilitatea virusului, ridică totuși întrebări cu privire la redeschiderea școlilor și grădinițelor în siguranță. 

 

Noile descoperiri vor ajuta la stabilirea unor noi reguli în școli și grădinițe

 

Studiul a vizat analizarea a 145 de probe colectate de la pacienții cu simptome moderate, la o săptămână de la apariția acestora. 46 dintre acestea erau de la copii sub 5 ani, 51 de la copii cu vârsta între 5 și 17 ani și 48 erau adulți între 18 și 65 de ani.

Probele au fost colectate în perioada martie-aprilie, de la diverși pacienți din Chicago, Statele Unite. Cercetătorii spun că este nevoie în continuare de alte studii, care să arate contagiozitatea la copii. „Până acum, boala nu pare că se transmite în principal de la copii”, a precizat dr. Taylor Heald-Sargent. Alți experți, care nu au participat la cercetare, au spus că nu sunt surprinși de noua descoperire. 

Coordonatorul studiului a adăugat că noile descoperiri vor ajuta la stabilirea unor noi reguli în școli și grădinițe, pentru a preveni la răspândirea COVID-19, cum ar fi o atenție sporită la lipsa spațiului personal, igiena copiilor, modul lor de joacă sau ștergerea ochilor și a nasului. Astfel, va fi dificilă prevenirea răspândirii, însă este important ca acest lucru să aibă loc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel