Copiii din România, cei mai săraci din Uniunea Europeană

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Jumătate din copiii României suferă de sărăcie şi excluziune socială. Sărăcia s-a adâncit după aderarea la Uniunea Europeană.

Jumătate din copiii României suferă de sărăcie şi excluziune socială, scrie publicația The Guardian. Este o analiză devastatoare a Eurostat care concluzionează că situația tinerilor sub 18 ani a devenit dramatică din acest punct de vedere de când țara noastră a devenit membru al Uniunii Europene în 2007.


Practic orice decizie, orice reformă aplicată în acest domeniu de clasa politică de la București a eșuat. În comparație cu noi, în Bulgaria, intrată odată cu noi în UE, 60 la sută dintre copii sub 18 ani se aflau în 2007 în această situație. Acum, doar patru din zece copii se mai găsesc sub pragul sărăciei acute.


Și alte state membre ale Uninii suferă de această problemă. Este vorba de Spania, Grecia, Ungaria sau Letonia. În cazul lor doar o treime dintre copii suferă de foame.


În total, în Europa, există aproximativ 26 de milioane de copii care riscă să trăiască în sărăcie şi excluziune socială.


Pentru a încerca diminuarea acestui fenomen, în Parlamentul european a fost adoptată marți, 24 noiembrie, o rezoluție care cere statelor membre să urgenteze aplicarea de noi măsuri prin care fenomentul sărăciei infantile și cel al inegalității sociale să fie redus.


Potrivit Eurostat, prin sărăcie infantilă se înțelege imposibilitatea asigurării unui copil a unui trai minim decent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel